Цього року Україні надали гуманітарну допомогу 33 країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року Україні надали гуманітарну допомогу 33 країни

Казна та Політика
449
Протягом 2013 року найбільше гуманітарної допомоги до України надійшло з Німеччини, Польщі, Нідерландів, Швейцарії, США та інших. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики України.
Також гуманітарна допомога надходила з Австрії, Бельгії, Білорусі, Болгарії, Англії, Греції, Данії, Ізраїлю, Індії, Ірландії, Ісландії, Іспанії, Італії, Канади, Китаю, Ліхтенштейну, Люксембургу, Малайзії, Норвегії, ОАЄ, Росії, Туреччини, Угорщини, Фінляндії, Франції, Чехії, Швеції та Японії.
За цей час надійшло 1 тис. 496 заявок про намір іноземних країн надати гуманітарну допомогу Україні. Проте 491 заявку повернули на доопрацювання.
Станом на 30 липня 2013 року Міністерство соціальної політики України визнало 798 заявок, згідно з якими гуманітарна допомога може бути передана в Україну (чи вже передана – Ред.).
Відповідні накази були підписані на передавання в Україну вантажів (577 заявок), коштів (11 заявок), автомобілів (203 заявки) і послуг (7 заявок).
Найбільше гуманітарної допомоги надійшло до Києва (100), до Львівської (59), Рівненської (54), Волинської (49) і Закарпатської (45) областей.
Найменше – до Миколаївської (2), Чернівецької (2), Херсонської (3) областей.
Аналіз відповідних наказів показує, що найбільше гуманітарної допомоги надійшло до лікарняних закладів, сиротинців, а також – до релігійних організацій. Проте іноземці підтримували й окремі міські та районні адміністрації, спортивні організації, ветеранів, чорнобильців тощо.
Із вантажів найбільше протягом цього часу передавали медичного обладнання, одягу і взуття, меблів, предметів побуту й навіть ікон.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас