Ірак відмовився приймати партію бракованих БТР-ів українського виробництва - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак відмовився приймати партію бракованих БТР-ів українського виробництва - ЗМІ

Казна та Політика
4670
Сінгапурське судно SE PACIFICA з вантажем української бронетехніки для іракської армії вже три місяці стоїть в нейтральних водах у Перській затоці через небажання офіційного Багдада приймати замовлення. Про це говорять джерела в одеській компанії – представника судновласника.
За даними джерела, 42 одиниці техніки, які SE PACIFICA (прапор Сінгапуру, власник – White Whale Shipping) доставив в Умм-Каср цієї весни, виявилися бракованими, з тріщинами в корпусі. Іракці відмовилися вивантажувати їх на берег, і тепер судно стоїть на якорі в нейтральних водах – на приблизно рівній відстані від Кувейту, Ірану та Іраку, – чекаючи вирішення питання.
При цьому, за даними одеського порталу, експортери – “Укрспецекспорт”, “Укроборонсервіс” і компанія “Прогрес” – не платять судновласнику за простій судна.
Власники судна не виключають, що вивантажать бойові машини в порту третьої країни з наступним клопотанням до суду про арешт техніки.
За даними порталу, в.о. керівника “Укрспецекспорту” Олександр Коваленко разом з високопоставленими чиновниками міноборони і генштабу в даний момент знаходяться в Іраку, намагаючись врегулювати конфлікт.
Розглядається варіант відправки на Близький Схід фахівців заводу імені Малишева, щоб усунути брак на місці, після чого іракці, можливо, візьмуть бронетранспортери, але вже зі значною знижкою.
Нагадаємо, Ірак і Україна підписали контракт на суму 457,5 млн доларів у 2009 році, згідно з яким Україна зобов’язана поставити Іраку 420 одиниць БТР-4. У 2011 році Ірак пригрозив Україні фінансовими санкціями за зрив встановлених у двосторонньому порядку строків поставок української техніки, проте пізніше Україна отримала всю суму.
У лютому була передана Іраку чергова партія нових БТР-4, яка складається з 40 одиниць.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас