АМКУ виявив картельну змову найбільших торговельних мереж - завищення цін на 20-30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ виявив картельну змову найбільших торговельних мереж - завищення цін на 20-30%

Казна та Політика
2471
Антимонопольний комітет України виявив ознаки картельної змови на ринку роздрібної торгівлі, учасниками якого стали найбільші торговельні мережі, що працюють в Україні. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін.
Кузьмін не назвав торговельні мережі, пославшись на конфіденційність даних розслідування. Однак повідомив, що причиною розслідування став факт завищення цін на соціально значущі товари в середньому на 20-30%.
«Підвищення цін на 20-30 відсотків на соціально значущі продукти: молоко хліб”, – повідомив Кузьмін.
Він також звернув увагу, що результати розслідування будуть оприлюднені восени.
«Буквально восени вже, очевидно, буде прийнято рішення. Вони (торговельні мережі, підозрювані у картельній змові) про наше розслідування знають, готують контраргументи. Але, тим не менш, ми розраховуємо закінчити справу восени. Будемо привчати їх до дотримання закону», – сказав Кузьмін.
Він підкреслив, що нинішній контраргумент мереж про свою невинність – неприйнятний. «Вони кажуть, що ціна залежить від виробників і постачальників. І саме вони формують ціну для споживача. Це хибний аргумент», – зазначив Кузьмін.
Він також не виключив, що обсяг штрафів, які будуть накладені на торговельні мережі за підсумками розслідування, складе до 10% від обсягу торгового обороту. Відповідаючи на питання про те, чи можна очікувати зниження цін Кузьмін сказав: «Сподіваюся, що так».
Як повідомлялося, в 2013 році АМКУ визначив найбільш важливими для вивчення ринки роздрібної торгівлі, реалізацію лікарських препаратів; підключення об’єктів міського будівництва до інженерних мереж електро-, газо-, тепло-і водопостачання та водовідведення; вивезення, переробки та захоронення побутових відходів; надання супутніх і ритуальних послуг.
У першому кварталі 2013 року оборот роздрібної торгівлі в Україні проти аналогічного періоду минулого року (у порівнянних цінах) зріс на 13,4% і склав 184,91 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас