Україна призупинила реверс газу з Угорщини, щоб розширити коридор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна призупинила реверс газу з Угорщини, щоб розширити коридор

Енергетика
503
Україна припинила постачання природного газу через Угорщину на період з 1 по 15 серпня 2013 для розширення цього коридору поставок.
Як свідчать дані оператора угорська газотранспортної системи (ГТС) FGSZ LTD, призупинення пов’язане з планами ПАТ “Укртрансгаз” з розвитку газопровідних потужностей з прийому газу українською стороною.
Постачання газу з Угорщини здійснюються згідно з технічною угодою ПАТ “Укртрансгаз” з FGSZ LTD (Угорщина). Технічна можливість прийому газу з Угорщини в Україну становить близько 5 млн куб м на добу. При цьому Укртрансгаз планував провести необхідні технічні заходи на ГТС для збільшення можливості прийому газу з боку Угорщини до 15 млн куб м на добу.
Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький також прогнозував, що з серпня поточного року щодобовий обсяг поставок зросте з 5 до 12 млн куб м.
Зазначимо, що в січні-липні Україна імпортувала через Угорщину близько 310,5 млн куб м. газу. З листопада 2012 року Україна почала імпорт природного газу з Німеччини через територію Польщі за домовленостями з підприємством RWE Supply & Trading GmbH (Німеччина). З квітня 2013 року почалися поставки природного газу з боку Угорщини. Крім того, ведуться переговори з газотранспортними операторами Словаччини та Румунії про можливість подачі природного газу в ГТС України.
Вчора повідомлялося, що Україна має намір різко зменшити закупівлі газу в Росії, розширюючи коридор поставок з ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас