У Києві відкриють нову залізничну естакаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві відкриють нову залізничну естакаду

Казна та Політика
988
Південно-Західна залізниця (ПЗЗ) планує до 10 серпня 2013 відкрити рух по новій залізничній естакаді, яка входить до проекту підходів до залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро в Києві вартістю 255 млн грн.
Про це під час відвідування будівельного майданчика заявив начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.
“Вже через 10 днів ми плануємо відкривати робочий рух по новій залізничній естакаді… Вона обійшлася в 255 млн грн”, – повідомив Кривопішин.
За його словами, основний обсяг будівництва проводився за бюджетні кошти, а вже завершальний його етап за гроші залізниці.
“Ця естакада будувалася за бюджетні гроші, а вже завершальна її частина проводиться за гроші залізниці – на суму 28 млн грн”, – сказав начальник Південно-Західної залізниці.
За словами Кривопішина, естакада дозволила прибрати кутовий заїзд на Миронівку, після чого поїзди зі станції Дарниця можуть рухатися в південному напрямку без заходу на станцію Київ-Московський.
Крім того, нова естакада дозволить удвічі збільшити пропускну здатність транспортної розв’язки.
“Раніше рух проходив по двох шляхах, а тепер у нас їх буде чотири… У майбутньому, завдяки цьому, може бути збільшена кількість рейсів”, – сказав Кривопішин.
За словами начальника ПЗЗ, за складністю виконаних робіт будівництво естакади майже прирівнюється до будівництва нового залізничного моста.
“По складності виконаних робіт – це практично новий залізничний міст. Довжина споруди більше 700 метрів, було використано більше 5 тис. тонн металоконструкцій, зараз практично завершена робота з електрифікації, ведуться роботи з завершення укладання залізничної колії”, – уточнив Кривопішин.
Він зазначив, що найбільший обсяг робіт склало не будівництво самої естакади, а винос інженерних комунікацій, на що було витрачено 180 млн грн із загальної суми.
“Нам довелося винести близько 3 км ліній зв’язку, порядку 15 км різних енергосистем. Крім того, ми побудували практично нову систему постачання – це 4 складові тепломагістралі, діаметром по 1 метру, які живлять центральну частину міста. Винос інженерних комунікацій обійшовся в 180 млн грн”, – повідомив начальник залізниці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас