Кабмін створить систему державної підтримки експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін створить систему державної підтримки експорту

Казна та Політика
331
Уряд схвалив підготовлену Міністерством економічного розвитку і торгівлі України концепцію створення системи державної підтримки експорту України.
За словами міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігоря Прасолова, основна мета концепції – створення дієвої інтегрованої системи державної підтримки експорту. Вона інтегрує вітчизняну економіку в світовий економічний простір, а також вирішить важливі питання у сфері експортної діяльності за рахунок заходів державного стимулювання експортерів.
Виконання цього комплексу заходів, за словами Прасолова, створить сприятливі економічні, правові, організаційні умови для розширення експорту. Крім того, концепція передбачає оптимізацію товарної структури експорту, нарощуючи частку продукції з високим рівнем доданої вартості.
Передбачається також географічна диверсифікація традиційного експорту товарів українського походження. Вона заснована на аналізі попиту на закордонних ринках і виявленні найбільш перспективних з них.
Міністр повідомив, що після схвалення концепції, Мінекономрозвитку разом з іншими органами виконавчої влади розробить конкретні шляхи її впровадження. При цьому значну увагу приділять фінансовій підтримці вітчизняних виробників і впровадженню сучасних механізмів такої підтримки з урахуванням кращого світового досвіду.
Прасолов повідомив також, що 23 липня він зустрічався з представниками італійського експортного кредитного агентства SACE. На зустрічі обговорювався досвід роботи інститутів з підтримки експорту та можливі шляхи співпраці з італійською стороною.
За матеріалами:
АіФ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас