Влада готує Арбузова до прем'єрства, - політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада готує Арбузова до прем'єрства, - політолог

Казна та Політика
2718
Заміна прем’єр-міністра Миколи Азарова Сергієм Арбузовим можлива після президентських виборів у 2015 році – про це заявив політолог Вадим Карасьов.
“Тандем Азарова-Арбузова працює на те, щоб виховати з Арбузова не просто перспективного чиновника, а й майбутнього прем’єр-міністра, яким він може стати після перемоги Віктора Януковича. Тому це швидше не гра проти Азарова, а колективний проект з просування Арбузова на “віпівські” урядові та політичні позиції”, – заявив він.
На думку експерта, сьогодні в уряді крім Арбузова немає особи, яка також могла б претендувати на посаду прем’єра.
“Сьогодні крім Арбузова іншої кандидатури на посаду прем’єр-міністра немає всупереч прогнозам експертів про боротьбу за цю посаду Вілкула та Клименка”, – додав він.
Разом з тим Карасьов не згоден, що Азарова можуть показово звільнити з посади до виборів-2015 за економічні прорахунки.
“Навіть якщо економічна ситуація буде виглядати не дуже вдалою, то таке звільнення демонструватиме певну публічну ставку на те чи інше угруповання у владі. А це може сприяти тільки посиленню внутрішніх кланових протиріч всередині влади. Для такого показового звільнення треба визнати, що Кабмін провалився… Крім цього, Арбузов стане мішенню як опозиції, так і представників інших угруповань”, – зазначив Карасьов.
“Фактично нове ядро майбутнього Кабміну є в нинішньому і вже управляє нинішнім урядом”, – додав він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас