Корейці винайшли нешкідливий алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корейці винайшли нешкідливий алкоголь

Аграрний ринок
6465
Групі південнокорейських вчених вдалося знайти спосіб зупинити шкідливий вплив алкоголю на печінку, повідомляє агентство Ренхап з посиланням на міністерство науки, планування, інформаційних та комунікаційних технологій.
При потраплянні в кров алкоголь виробляє активний кисень, який пошкоджує печінку, викликаючи гепатит і навіть цироз печінки. Проте досі було мало інформації про те, як саме утворюється активний кисень.
Південнокорейські вчені довели, що алкоголь викликає виробництво ядерних гормональних рецепторів ERRy, саме вони роблять шкідливий вплив на печінку. Таким чином, стверджують вчені, якщо придушити виробництво цих гормонів, можна запобігти пошкодженню печінки алкоголем, дозволяючи пити і не замислюватися про фізичні наслідки алкоголю.
До групи вчених увійшли фахівці з Корейського науково-дослідного інституту біологічних наук та біотехнологій при Національному Університеті Чоннам.
Південна Корея є країною з одним з найвищих рівнів алкоголізму в світі. За різними даними, країна знаходиться від 7 до 13 місця по вживанню алкоголю.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас