У США готують графічну оболонку для кібервоєн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США готують графічну оболонку для кібервоєн

Казна та Політика
3908
Агентство перспективних досліджень міністерства оборони США (DARPA) розробляє комп’ютерне середовище, яке дасть можливість керувати діями в цифровому просторі за допомогою візуального інтерфейсу, пише видання Wired.
За інформацією видання, зараз стартувала перша фаза розробки під кодовою назвою Plan X, завдання якої – полегшити бойові дії в кіберсередовищі.
Подібний підхід дасть можливість швидко оцінювати розстановку сил і приймати рішення про подальші дії без глибоких знань в мережевих технологіях.
Відзначається, що битви в інтернеті будуть нагадувати комп’ютерну гру або кадри з науково-фантастичних фільмів, де всі команди військові віддають дотиками до дисплея, вказує The Wired.
За інформацією видання, DARPA витратила вже понад $5 млн на стартовому етапі Плану X. Серед іншого, Akamai Technologies дісталося $2 млн на створення нових підходів до презентації мережевої топології. Перша стадія програми запланована на чотири роки роботи і бюджет $110 млн.
Раніше повідомлялося, що фахівці НАТО склали документ, згідно з яким членам альянсу рекомендується відповідати військовими ударами в разі виникнення серйозних кіберзагроз.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас