Готові дипломи в Україні продають по 2000 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готові дипломи в Україні продають по 2000 гривень

Особисті фінанси
5119
В Інтернеті повно пропозицій про написання дипломів в середньому по 2000 гривень. Ось тільки якість таких наукових праць часто страждає. А якщо вчитися лінь в принципі, можна купити і готову “корочку”.
Для українських студентів наступають непрості часи – захист дипломів. Активізуються в цей час і компанії, які пишуть дипломи на замовлення: відповідні оголошення можна знайти в Інтернеті і мало не на кожному стовпі.
“Зараз багато роботи, але якщо вам потрібен диплом до кінця травня, ми встигнемо. Взагалі терміни 3 тижні. Вартість диплому з економіки 2 тис. гривень. За терміновість, якщо писати за 10 днів, – доплата 40%, а якщо за 3 дні – плюс 70%”, – розповіли в одному з таких агентств. І пояснили, що роботу буде писати аспірант, що викладає (у доцента ціна стартує від 4 тис. гривень). “Для мене це спосіб додаткового заробітку – розповідає нам аспірантка Олена. – Отримую 50% від ціни, яку бере фірма. Торік диплом коштував 800 гривень, в цьому – мінімум 1000”. “Я вже працюю за спеціальністю, у мене немає часу на писанину. Якось я заплатив за курсову роботу пристойні гроші, а її не прийняли. Тому тепер працюю з перевіреними, у них і диплом замовив”, – розповів студент Андрій. “Купила диплом пару років тому, а його не прийняли. Сказали – тема не розкрита”, – скаржиться Світлана Поліщук.
У Міносвіти кажуть, що намагаються боротися. “Існує програма антиплагіатор, і деякі виші нею користуються: визначають рівень унікальності студентських робіт. Адже один автор, який пише кілька робіт, може дублювати цілі шматки. Ми ж здійснюємо перевірку навчальних закладів і серед іншого перевіряємо студентські роботи”, – розповів директор департаменту вищої освіти Міносвіти Юрій Коровайченко. “Зазвичай викладач може побачити, чи сам писав студент чи ні. Якщо ми таке знаходимо, то не допускаємо дипломну роботу до захисту. Такі випадки бувають, хоча більшість студентів таки пишуть чесно”, – розповів виданню президент асоціації приватних вишів і ректор Європейського університету Іван Тимошенко.
Наскільки нечесно зароблені дипломи потім котируються серед роботодавців? Кадрові агентства кажуть, що все залежить від роботодавця. “Великі іноземні компанії влаштовують співбесіди в кілька етапів. Там ретельно перевіряють отримані в університеті знання. Так що навіть якщо ваш диплом на 5, але при цьому знань з предмета не вистачає, – вас, ймовірно, не візьмуть”, – каже працівниця рекрутингового агентства Ганна.
Навіщо вчитися?
Інтернет рясніє пропозиціями продажу вже готового диплома про закінчення вишу. Причому “корочку” обіцяють зробити таку, що й комар носа не підточить – з усіма печатками та штампами і занесенням в єдину електронну базу освіти. Вибрати можна практично будь-який ВНЗ України, а диплом можна отримати навіть зразка СРСР. Ціна коливається від рівня наукового ступеня та престижності вишу. Диплом СРСР стартує від 350 доларів, незалежної України – від 600 доларів. “Існує єдина електронна база освіти, де всі студенти зареєстровані за прізвищами. Можна за півсекунди визначити, чи вчилася людина в тому чи іншому виші і чи закінчила його”, – сказав нам Коровайченко. Але боротися з такими продавцями мають правоохоронці. У разі упіймання “фальшиводипломникам” світить штраф (1190 грн) і навіть обмеження волі (до 3-х років).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас