У Бельгії заарештовані організатори "алмазного пограбування століття" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бельгії заарештовані організатори "алмазного пограбування століття"

Кримінал
4247
У Бельгії заарештовані можливі організатори “алмазного пограбування століття” – зухвалого нальоту на аеропорт Брюсселя, під час якого в минулому лютому озброєні злочинці без єдиного пострілу викрали близько 10 кг дорогоцінних каменів на суму близько 37,5 млн євро. Частину викрадених алмазів виявлено під час обшуків.
У проведеній рано вранці в середу спецоперації із затримання підозрюваних були задіяні близько 200 поліцейських, всього проведено 40 рейдів, повідомляє De Standaard. Скільки саме людей затримано, не уточнюється. Є дані, що затримані – люди з кримінальним минулим.
Відомо, що в нападі на аеропорт 18 лютого брали участь вісім осіб. Злочинці, вбравшись в поліцейську форму та озброївшись автоматами, на двох автомобілях (чорному фургоні Mercedes і легковому Audi) увірвалися на територію аеропорту, протаранивши шлагбаум.
Зупинившись у вантажній зоні біля літака авіакомпанії Swiss, в який працівники інкасаторської компанії Brink’s вантажили велику партію неполірованих алмазів у Цюріх, бандити забрали 120 контейнерів з камінням і золотом, після чого зникли, не завдавши нікому шкоди.
У момент пограбування за безпекою всього аеропорту слідкували лише четверо охоронців з восьми. Інші четверо були зайняті охороною хорватського президента Іво Йосиповича, який у той день прилетів до столиці Бельгії з візитом.
За словами співробітників аеропорту, загалом напад тривав не більше 10 хвилин. Затримати нальотчиків по гарячих слідах поліція не змогла. Вдалося знайти лише спалений Mercedes, який злочинці кинули за декілька кілометрів від аеропорту. Американська компанія Brink’s змушена була пообіцяти постраждалим клієнтам компенсації.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас