Де в Англії селяться заможні іммігранти з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де в Англії селяться заможні іммігранти з Росії

Нерухомість
4594
Після смерті Бориса Березовського британські ЗМІ зосередили увагу на інших заможних росіянах, які живуть в Англії. Виявилося, що росіянам подобається селитися на півночі Суррея і на сході Беркшира.
За останнє десятиліття росіяни вклали мільйони фунтів стерлінгів у нерухомість двох ринків. Вони воліють купувати житло в Вентворті, престижному селищі приблизно з 700 господарств у Беркширі, і в закритому приватному поселенні Сент-Джорджес-Хілл, розташованому в Вейбріджі, в графстві Суррей.
Більше 100 з 430 будинків в Сент-Джорджес-Хіллі належать росіянам. «Вони є основною рушійною силою ринку», – говорить Саймон Ашвелл, директор місцевого підрозділу Savills. Цього року близько половини угод припало на росіян. Середній бюджет – 7 млн фунтів стерлінгів.
Тім Хуббард, партнер компанії Property Vision, розповідає: «Відтоді, як близько 10 років тому був організований наш відділ по роботі з російськими клієнтами, частка продажів з їхньою участю зросла з 5 до 30%».
Місцеві фірми процвітають: заможним іммігрантам постійно потрібен обслуговуючий персонал, будь то кухарі, економки, водії чи особисті помічники. За словами Джейн Паркер, директора Property Concierge Company (організації, що надає різні послуги), 90% їхніх клієнтів – вихідці з Росії та сусідніх країн. Вони часто звертаються за консультаціями з питань, пов’язаних зі школами, подорожами і житлом.
Росіяни звертають увагу на безпеку більше, ніж жителі інших країн. Виною тому – серія нез’ясованих смертей олігархів з Росії і острах стати жертвами кримінальних угруповань. Так, за останні три роки значно посилилася охорона Сент-Джорджес-Хілла. Незнайомців сюди пускають неохоче.
«Одного разу один забудовник прийшов подивитися об’єкт нерухомості в Сент-Джорджес-Хіллі, і йому довелося чекати зовні протягом 20 хвилин, перш ніж охорона селища погодилися впустити його всередину», – розповідає один з місцевих ріелторів.
Росіян в цих краях приваблює близькість Лондона, хороше транспортне сполучення, ліквідний ринок нерухомості і налагоджена британська судова система. Ще один важливий фактор – наявність престижних шкіл в так званому «золотому трикутнику», що включає Оксшотт, Ешер і Вейбрідж.
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас