Названі найдорожчі і найдешевші міста за вартістю життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі найдорожчі і найдешевші міста за вартістю життя

Нерухомість
8017
Згідно з даними дослідження Economist Intelligence Unit, найдорожчим містом за вартістю життя в 2013 році стало Токіо. Протягом останніх 20 років столиця Японії неодноразово посідала перший рядок рейтингу. За цей час з Токіо конкурували лише три міста – Цюріх, Париж і Осло.
Дослідження охоплює ціни на 160 товарів і послуг в 131 місті. Рейтинг складений на основі вартості життя в Нью-Йорку, тобто індекс у Великому яблуці дорівнює 100. У Токіо цей показник дорівнює 152, значить, ціни в японській столиці приблизно в 1,5 рази вищі, ніж у Нью-Йорку. Однак це американське місто не входить навіть до двадцятки і посідає лише 27-е місце.
Результати дослідження показали, що в порівнянні з минулим роком найбільше в рейтингу здали позиції міст Швейцарії: Цюріх опустився з першого місця на сьоме, Женева – з третього на десяте. Це пояснюється тим, що ослаб курс швейцарського франка.
Однією з ключових тенденцій останніх років є те, що традиційно дорогі європейські міста поступово зміщуються мегаполісами Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Так, 10 років тому в рейтингу 50 найдорожчих місць планети не було жодного австралійського міста. Сьогодні економічне зростання і коливання валют перенесли їх до п’ятірки лідерів. Сідней опинився на третьому місці, Мельбурн – на п’ятому.
Десятку найдешевших міст очолюють Карачі і Мумбаї. Ціни на товари і послуги тут більш ніж наполовину дешевші, ніж у Нью-Йорку. У цей рейтинг потрапило тільки одне європейське місто – Бухарест, столиця Румунії, одне африканське – Алжир і одне центральноамериканське – Панама. Решта відносяться до Близького Сходу (Тегеран, Джидда) і Індостану (Катманду, Нью-Делі, Мумбаї і Карачі).
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас