Росіяни розкуповують ділянки у Боснії та Герцеговині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни розкуповують ділянки у Боснії та Герцеговині

Нерухомість
4150
Требіньє – одне з найкрасивіших міст в Боснії і Герцеговині, розташоване на відстані 24 км від Дубровника. 260 днів в році тут стоїть ясна погода, снігу майже немає – позначається близькість Середземномор’я. З цієї причини, а також тому, що місцеві льохи містять якісні алкогольні напої, Требіньє прозвали містом вина і сонця.
Серед 36-тисячного населення міста є і росіяни. Деякі туристи з Росії приїжджають сюди на відпочинок після відвідування Дубровника.
Останнім часом з їхнього боку збільшився інтерес до придбання ділянок під будівництво в Требіньє і його околицях, повідомляє Sarajevo Times. У селищах Аранджелово і Язіна, на кордоні з Чорногорією, росіяни купують землю, на якій будуть будувати розкішні будинки і насолоджуватися красою природи.
За інформацією Васо Міліча, власника агентства нерухомості Tviko, ділянки в околицях Требіньє продаються всього за 10 євро/м² (20 тис. конвертованих марок за 1 000 м²). Більшість покупців купують землю площею понад 10 тис. м².
«За останні два місяці ми брали участь в операціях з продажу 20 ділянок в Аранджелово і Язіні. Росіян цікавлять місця поруч з тутешніми річками, попитом користуються великі об’єкти. Ажіотаж пояснюється тим, що громадяни цієї країни (Росії) можуть отримати річний дозвіл на проживання без будь-яких проблем і реєструвати тут автомобілі на своє ім’я. До того ж, тут просто отримати дозвіл на будівництво», – розповідає Васо Міліч.
А ось місцеві покупці більше зацікавлені в купівлі землі поближче до Дубровника. За словами Міліча, останнім часом були продані ділянки загальною площею 200 тис. м².
«Наші люди купують землю поруч з Дубровником, щоб будувати дачі. Це логічне рішення: до моря всього 15 хв їзди. Як і росіяни, вони обирають величезні ділянки. Нещодавно в тій місцевості ми продали дві ділянки площею близько 10 тис. м². Більшість покупців приїжджають з Баня-Луки, але останнім часом стало більше клієнтів з Сербії», – говорить Васо Міліч.
Багато придивляються до селища Іваниця, розташованого за 7 км від Дубровника. Будинки тут коштують в середньому 765 євро/м² (1 500 конвертованих марок/м²), але є багато елітних вілл, ціни на які значно вищі.
З 2006 року іноземці почали розпізнавати великий потенціал у Іваниці. Фонд реконструкції та будівництва (Reconstruction Development Fund) з Женеви розробив проект зі зведення 800 особняків і будинків на 400 квартир, спортивно-розважального центру з двома полями для гольфу та гольф-клубом, центральної площі та амфітеатру для проведення заходів. Реалізація ідеї обійдеться в 427 млн євро. А в 2010 році цим проектом зацікавилася група інвесторів з Лондона. На думку місцевих ріелторів, із завершенням будівництва ціни на нерухомість в околицях Іваниці підскочать вгору.
Юлія Кожевнікова
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас