Багаті американці масово тікають із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багаті американці масово тікають із США

Казна та Політика
11672
Тисячі американських громадян щорічно відмовляються від громадянства США. Причина – неймовірно високий податок на прибуток. Офіційні дані показують, що до осені 2012 року Штати залишили понад 1100 осіб.
Наразі за кордоном проживають близько шести мільйонів громадян США. Всі вони зобов’язані платити американські податки. Справа в тому, що США обкладають своїх громадян податками незалежно від місця їх фактичного проживання. У результаті їм доводиться платити податки як в США, так і в країні фактичного проживання.
Крім цього, останні цифри Федерального реєстру ще не враховують тих, хто відмовився від американського громадянства в завершальній чверті минулого року. Однак ця цифра, за всіма прогнозами, повинна перевищити аналогічний показник 2011 року – тоді до середини зими із США виїхали 1781 громадян. З 2008 року число випадків відмови від американського громадянства збільшилося в сім разів.
Зауважимо, Штати є єдиною промислово розвиненою країною, громадяни якої сплачують податок на прибуток, навіть якщо отримують його за кордоном. У зв’язку з цим, щоб зберегти свої заощадження, американці виїжджають з країни, де їх доходи не оподатковуватимуться високими податками. Вже одна третина всіх американських мільярдерів знайшла собі податковий притулок у Швейцарії, Сінгапурі чи на Багамських островах.
До слова, зараз в США ситуація з податками йде таким чином. Громадяни, які заробляють понад 400 тисяч доларів на рік, і подружжя, чий дохід перевищує 450 тисяч доларів на рік, в 2013 році заплатять в казну 39,6% від прибутку. Для порівняння, минулого року податок на прибуток становив 35%. Як повідомляє центр податкової політики США, громадяни з доходом більше одного мільйона доларів на рік, цього року заплатять на 170 тисяч доларів більше, ніж минулого.
Наразі влада США намагається вплинути на ситуацію і планує ввести для емігрантів фінансові санкції. За відмову від американського громадянства їм доведеться одноразово заплатити величезну частину свого доходу, яка включає податок на прибуток і відрахування в пенсійний фонд.
Нагадаємо, французький актор Жерар Депардьє недавно став громадянином РФ. Багатий француз не бажає платити 75-відсотковий податок на доходи, що перевищують 1 мільйон євро на рік, ініційований президентом Франсуа Олландом.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас