ПриватБанк - найкращий в Україні серед банків за рівнем прозорості інформації - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк - найкращий в Україні серед банків за рівнем прозорості інформації - дослідження

5418
Кращим серед банків за якістю розкриття інформації був визнаний “ПриватБанк” (75,9% розкриття). Такі дані дослідження презентував генеральний директор Українського кредитно-рейтингового агентства (UCRA) Станіслав Дубко.
Друге місце в рейтингу дісталося “Першому Українському Міжнародному Банку” (74,9%), який стабільно входить вже кілька років в трійку рейтингів прозорості. На третьому місці опинився “ВТБ Банк” (73,9%), хоча раніше ця позиція була за VAB Банком, який в цьому році опинився на сьомій позиції.
Найбільш повно банками розкривається інформація про структуру власності та корпоративне управління (65,5% від загального обсягу даних). Інформація про менеджмент та колегіальні органи розкрита банками на 54,9%. Найменш повно розкриті дані про операційну діяльність та фінансову звітність – 51,6%.
За словами члена Комітету НАБУ з питань грошово-кредитної політики та валютного регулювання Олексія Куценка, прозорість сама по собі не гарантує стабільності фінансово-кредитної установи, але є фундаментом, на якому має будуватися довіра як до окремого банку, так і до системи в цілому. За його словами, НАБУ планує власні ініціативи щодо посилення прозорості банків, а саме – підвищити попит серед населення на таку інформацію, щоб це не було лише “зобов’язалівкою” від регулятора.
Дослідження якості розкриття інформації проводилося серед сайтів 30 найбільших банків (виходячи з величини активів станом на 1.10.2012 р.).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас