Польські ЗМІ: Кредобанку запропонували залагодити проблеми з Податковою за $20 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські ЗМІ: Кредобанку запропонували залагодити проблеми з Податковою за $20 млн

5188
Кредобанк, що входить в третю групу за розміром активів, отримав “пропозицію, від якої не можна відмовитися”. Як написав польський тижневик “Uważam Rze”, за 20 млн доларів можуть зникнути проблеми Кредобанку, що належить польському державному банку PKO BP, з Податковою адміністрацією України (зараз входить до Міністерства доходів і зборів).
Лист з такою пропозицією отримало керівництво Кредобанку від варшавського адвоката Анджея Помаранського, який виступав від імені київської фірми Eucon. Саме на рахунки цієї юрфірми повинна бути перерахована зазначена сума, повідомляє польський тижневик.
Однією з умов, як пише видання, було те, що банк ні в якому разі не повинен був інформувати про цю “пропозицію” польську владу.
З одного боку, нічого незаконного в тому, що юристи пропонують свої послуги компанії у вирішенні її проблем, немає. Але польське видання пов’язує керуючого партнера Eucon Ярослава Романчука з командою Віктора Януковича і задається питанням, чи не для Адміністрації президента мають піти ці гроші?
Сам Романчук у коментарі delo.ua назвав інформацію, викладену у польському виданні, недостовірною. За його словами, юридичний центр готує запит до самої редакції, щоб надали право на відповідь.
“Також буде позов до суду (в Польщі. – Ред.) щодо спростування недостовірної інформації та завдання шкоди компанії”, – повідомив delo.ua Романчук.
Також Eucon має намір направити запит Помаранському.
Кредобанк (Україна) відмовився прокоментувати інформацію, викладену у статті “Uważam Rze”. У відповіді на запит delo.ua прес-служба банку заявила, що вони не коментують інформацію щодо комерційних пропозицій, які надходять до банку від сторонніх компаній і організацій.
ДОВІДКА
Міжнародний правовий центр Eucon очолює адвокат Ярослав Романчук, який є головою Громадської ради при Державній податковій службі. Цей центр посів 27-е місце в ТОП-50 провідних юридичних фірм України 2012 року, складеному “Юридичною практикою”.
Кредобанк заснований в 1990 році. Найбільшим акціонером банку на 1 квітня 2012 року є PKO Bank Polski SA (99,5655%).
Згідно з даними Нацбанку України, до 1 липня 2012 року за розміром загальних активів (3,887 млрд грн) Кредобанк посідав 46-е місце серед 176 банків, що діяли у країні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас