У Росії введуть штраф за матюки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії введуть штраф за матюки

Казна та Політика
3577
Віце-спікер Держдуми РФ Сергій Железняк заявив, що на розгляд парламенту надійшов законопроект про встановлення штрафів за ненормативну лексику в ЗМІ.
“Комітет з конституційного законодавства і державного будівництва сьогодні рекомендував до розгляду в першому читанні поправки в КпАП (Кодекс про адміністративні правопорушення) про встановлення штрафів за ненормативну лексику в ЗМІ”, – сказав він, передає Укрінформ.
Він пояснив, що в Держдуму та органи виконавчої влади постійно надходять численні звернення громадян з вимогою припинити використання ненормативної лексики в ЗМІ: “У чинному законодавстві встановлено адміністративну відповідальність за використання нецензурної лайки в громадських місцях і матеріалах ЗМІ, призначених для дітей та підліткової аудиторії. Однак ми вважаємо, що мат і нецензурна лайка неприпустимі в будь-яких ЗМІ, тому запропонували ввести заборону на використання ненормативної лексики і відповідальність за її використання у всіх ЗМІ”.
За його словами, штраф за використання нецензурної лайки в ЗМІ для громадян пропонується призначити в розмірі від 2 до 3 тисяч рублів (від 67 до 100 доларів), для посадових осіб – від 5 до 20 тис. (від 170 до 670 доларів), для юросіб – від 20 до 200 тис. (від 670 до 6,7 тис. доларів).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас