Митники виявили на українсько-білоруському кордоні факти незаконного переміщення валюти на $2,4 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митники виявили на українсько-білоруському кордоні факти незаконного переміщення валюти на $2,4 млн

Кримінал
1055
Митники склали протокол за фактами незаконного переміщення валюти в розмірі 2,4 млн дол, повідомляє прес-служба Держмитслужби України.
“За матеріалами, переданими митниці Луцького прикордонного загону, встановлено, що на території Млинівської сільської ради Ратнівського району Волинської області в 700 метрах від с. Силка-Млинівського (Україна) – с. Мокрани (Білорусія), в 100 метрах від державного кордону України військовослужбовцями відділу прикордонної служби “Доманове” Луцького прикордонного загону ДПС України затримали двох громадян Білорусі, які намагалися вивезти з України величезну суму готівки іноземної валюти”, – йдеться в повідомленні відомства.
Валюту порушники переміщували в рюкзаку і в спеціально пристосованій куртці з вшитими внутрішніми кишенями в пішому порядку – 1 млн дол (за курсом 7,9 млн грн) і 1,4 млн дол за курсом (11,1 млн грн).
Складено два протоколи про порушення митних правил відповідно до ч.1 ст.482 Митного кодексу України.
Справи були розглянуті в суді, у результаті чого винесено і оголошено рішення про накладення штрафів в розмірі 100% вартості валюти і її конфіскації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас