Українці не побачать дешевих кредитів на житло ще 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не побачать дешевих кредитів на житло ще 10 років

Кредит&Депозит
3635
Наступні десять років на іпотеку під 5-8% річних можна навіть не сподіватися, оскільки для цього потрібен і приплив інвестицій в країну, і зростання економіки, і пожвавлення банківського ринку. Про це заявив президент Союзу з нерухомості Олександр Рубанов.
За його словами, зараз в Україні спостерігається лише скорочення житлових програм, пише Gazeta.ua.
“Банки бояться, що у людей через знецінення гривні бракуватиме коштів на погашення кредитів. Також важливою причиною того, що банки перестають кредитувати, є зміна багатьох положень і законів, пов’язаних з купівлею нерухомості. Наприклад, з січня діятимуть нові правила реєстрації нерухомості. Поки невідомо, наскільки вони подорожчають. Якщо вдвічі чи втричі, тоді треба буде змінювати вимоги до позичальника або змінювати умови кредитування, змінювати суму першого внеску”, – пояснив фахівець.
Рубанов також додав, що на сьогодні житло в кредит можуть оформити тільки люди зі зв’язками, або ті, хто отримує величезні офіційні зарплати. Реалії ж такі, що досить часто громадяни навіть з нормальними доходами отримують офіційно невеликі зарплати, а решту – в конвертах. Фінустанови ж орієнтуються на “білу” зарплату.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас