Тягнибок стверджує, що знає - як повернути кошти з офшорів у держбюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тягнибок стверджує, що знає - як повернути кошти з офшорів у держбюджет

Казна та Політика
4093
Лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок розробив механізм примусово-добровільного повернення коштів, вивезених в офшорні зони. Про це він розповів в інтерв’ю РБК-Україна.
“Свобода” в новому парламенті має намір ініціювати низку законопроектів, серед яких і закон про механізм добровільно-примусового повернення коштів з офшорів. Після ухвалення закону пропонується дати три місяці для підприємців, які вивезли кошти в офшорні зони.
“Ми знаємо, що тільки за останні два роки з України було вивезено 53 млрд дол. Якщо ці підприємці захочуть співпрацювати з українською державою і вирішать добровільно повернути ці кошти в країну, ми половину тих коштів залишимо на їх рахунках за умови, що вони ці гроші будуть використовувати для економічної діяльності тут, в Україні, а іншу половину будемо вилучати в державний бюджет. І це фактично буде плата за те, що проти тих горе-підприємців не відкривають кримінальних справ”, – заявив Тягнибок.
У свою чергу, примусовий механізм передбачає на основі даних ДПС та НКЦПФР вилучення майна: “Якщо вони не погодяться це зробити, то ми будемо застосовувати примусовий механізм повернення тих коштів. Державна податкова адміністрація, Національна комісія з цінних паперів володіють певною інформацією про наявність власності і майна цих підприємців на території України. Все це буде конфісковано і виставлено на продаж, оскільки все-таки існує 41 ст. Конституції про недоторканність приватної власності, з метою збереження і непорушення цієї статті, продавши це майно, ми повернемо власникам майна його початкову вартість, яку вони заплатили за нього коли купували чи придбали. Різниця буде перерахована до державного бюджету”, – сказав Тягнибок.
Нагадаємо, за результатами попередньої обробки 100% бюлетенів ВО “Свобода” набрала 10,44%, тобто 25 кандидатів від “Свободи” займуть місця в парламенті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас