Чи готові українці попрощатися з валютними обмінниками? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи готові українці попрощатися з валютними обмінниками?

Валюта
9776
В Україні як не одне, так інше, і як зазвичай пов’язано з валютою. Якщо на початку осені за “ігри з валютою” розплачувалися банки, то тепер дійшла черга і до обмінних пунктів – зараз в Україні масово закриваються нелегальні обмінники.
Як пише сайт газети “Сегодня”, на сьогоднішній день міліція активно бореться з нелегальними обмінниками. Мета – закріпити права на валютно-обмінні операції винятково за банками. Як повідомили в Міністерстві внутрішніх справ, територіальні управління Нацбанку інформують правоохоронців про “обмінники”, в яких відкликані реєстраційні документи. Однак, найчастіше, такі заклади ігнорують закон і продовжують працювати, пише газета “Сегодня”. У МВС також нагадали, що нелегальні обмінники, як правило, не мають вивісок з реквізитами фінансових установ, не вимагають у клієнта документів, що підтверджують його особу (що за нинішніми правилами обов’язково) і не видають квитанцій про проведену операцію.
На FINANCE.UA вже були матеріали про те, яке майбутнє чекає обмінні пункти в Україні. Зокрема, ми писали про те, що експерти виступають за їх ліквідацію та пропонують закріпити права на такі операції винятково за банками. Читачі FINANCE.UA не залишилися байдужими до цієї теми, і висловили свою думку щодо того, чи бути обмінним пунктам в Україні. З найцікавішими з них ми вас і знайомимо. Орфографія і пунктуація всіх коментарів збережена.
Vov4ick – Чи потрібні обмінники, визначають клієнти своїм гаманцем. Якщо обмінники не потрібні, то ніхто до них не буде звертатися за послугами і вони закриються через нерентабельність.
Щодо доларизації. Чи не ліжка потрібно пересувати, а кгм .. змінювати. Ось і вся дедоларизація економіки. До того ж, деякі банки не проти замкнути валюто-обмінні операції на собі, так як ефективних джерел доходу все менше і менше. Раніше кредити давали левову частку доходів, на РКО навіть не звертали увагу. Зараз за кредитами настав “Массово Обломіссімо”, кинулися підвищувати тарифи на РКО. Але на одному РКО, за такої кількості банківських ротів дебет з кредитом не зведеш. Тому почався “хрестовий похід” проти обмінників.
Laa1999 – Взагалі-то, коли у нас щось хочуть заборонити, починають суперечити азам капіталістичної економіки, як обмінники можуть захотіти заробити – більше на різниці курсів, якщо є банки, яким це не потрібно :-). Значить, вони заробляють на послугах? І взагалі, як звуження конкуренції – може покращити ситуацію? Єдине, з чим можна погодитися, це ухилення від податків, але давайте закриємо всі металургійні заводи Ахметова, так як він проводить операції через офшори.
Obval_Defoltovich – Обмінники, дійсно, не потрібні! Точно так само, як і пивні кіоски біля великого супермаркету.
Мало того, що в них купити валюту практично нереально, так ще й вражає їх нахабство! Коли виставляють курси обміну – купити по 8,22 грн за долар, а здати – по 8,019. Хто був на київському ринку “Троєщина”, той знає, про що мова
Ak-alexey – У нас послуги обміну валют користуються більшим попитом, ніж в деяких інших країнах світу. Тому й більша кількість людей на цьому можуть дозволити собі заробляти!
Однозначно вигода від заборони обмінок буде для банків! Ще більший профіт – для НБУ, так як йому буде простіше домовлятися про курс долара з банками, ніж з дрібними підприємцями!
-Олігарх- – Давно пора. Вони не видають квитанцій. Половина не має іменних ліцензій. Ліцензія на один обмінник – працюють 7-8 і т.д. За день обмінюють кілька тисяч валюти, а показують 300-400
Baran – Ніхто так і не зрозумів: – чому це так обмінники заважають владі? Ви всі тут розмірковуєте про вигоду банків, про кількість обмінників, яка дуже велика, але якщо справа йде саме так, то вони збиткові і значить скоро самоліквідуються, інакше як судити про кількість?!!
А головне, що треба владі – це курс, точніше показати вам курс або вказати на винних в неправильному курсі. Обмінники – це якраз те місце, де в оптовиків “штаб квартира”, і курси у них ринкові і реальні, які влада не хоче, щоб ви знали і бачили. Хочете і далі залишатися “недалекими” в “невіданні” – це ваш вибір, ще інтернет треба заборонити, а то стільки зла – порнографія і т.д
Ibris76 – Банки хочуть закрити обмінники, щоб збільшити свій дохід. А давайте краще закриємо банки. А то їх більше, ніж треба. Обсяги всього ринку стиснулися, а банки тепер хапаються за все що завгодно лише б на ринку залишитися.
Serman – За надмірної кількості операторів ринку у них падає прибуток і частина з них (менш успішні, менш адекватні) іде з ринку, чим збільшує прибуток решті, і це відбувається до тих пір, поки система не збалансується. Якщо на ринку мало операторів, їх прибуток високий і це провокує інших виходити на цей ринок операторами, це, як не важко здогадатися, відбувається до моменту невигідності… Так що якщо у нас багато ПОВ, значить вони затребувані і рентабельні, якщо не так, то ринок сам “вирішить”, хто тут зайвий. Причин таких розмов може бути багато, я бачу дві:
1. Регулятору потрібна чітка контрольована структура (в цьому відношенні мережа банківських відділень більш керована, ніж велика к-ть розрізнених ПОВ)
2. Або неефективні оператори ринку (банки) “прибирають” адміністративними заходами більш тямущих опонентів.
Кінцева ж мета: отримати більший навар з кінцевого споживача (міняється тільки одержувач навару, хоча … в олігархічній системі цей пункт не обов’язковий)
Mju – Обмінні пункти по вихідних працюють і деякі навіть цілодобово. В банках такого не спостерігав. Тож мені зручно. Я купував і продавав – в них до останньої паніки курс часто адекватніший був.
Якщо не влаштовує, скільки платять податків – потрібно посилити контроль, а не прикрити бізнес. Провести тестові закупи, в кого без квитанції – штраф і забрати ліцензію. Бізнес потрібно регулювати – а не закривати.
Закриття приведе до того – що обмінники працюватимуть надалі – але податків абсолютно ніяких платити не будуть – подивіться на ігрові автомати, що вижили!
Artist – Особисто мені все одно, де обмінювати гроші, і якби боротьбою з нелегалами почали займатися рік тому, я б і не коментував цю “важливу подію”. Але коли таке починають робити напередодні диких потуг НБУ втримати курс за будь-яку ціну, то я роблю висновок – “триматися немає більше сил”!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас