Коломойський запропонував Ахметову Запорізький феросплавний завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський запропонував Ахметову Запорізький феросплавний завод

1712
Співвласник ПриватБанку мільярдер і бізнесмен Ігор Коломойський запропонував власнику СКМ Рінату Ахметову купити Запорізький феросплавний завод, посилаючись на інформоване джерело.
Так, за даними співрозмовника агентства, зараз сторони проводять переговори щодо можливої вартості угоди.
Нагадаємо, що в жовтні ЗФЗ купив трансформаторну підстанцію Феросплавна-2 в енергопостачальної компанії Запоріжжяобленерго, що дозволить підприємству отримувати електроенергію за нижчими цінами.
1 жовтня Кабмін встановив, що “дотаційні сертифікати” (обсяг дотацій для компенсації витрат, пов’язаних з постачанням електроенергії за регульованим тарифом) виключаються з оптової ринкової ціни електроенергії для електрометалургійних підприємств з 1 жовтня 2012 до 1 березня 2013 року.
Право отримати спецтариф на електроенергію отримав в тому числі і ЗФЗ. Підприємство довгий час добивалося зниження цін на електроенергію, заявляючи, що в іншому випадку може припинити роботу.
Як повідомлялося, ЗФЗ контролюється групою ПриватБанку і виробляє марганцеві феросплави (феромарганець, силікомарганець, металевий марганець) і феросиліцій. СКМ володіє 71,25% акцій найбільшого гірничо-металургійного холдингу країни – групи Метінвест.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас