Укртатнафта почала брати нафту у Казахстану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укртатнафта почала брати нафту у Казахстану

501
Компанія "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) почала імпорт легкої нафти сорту Tengiz з Казахстану.
За інформацією джерела з компанії, постачання казахстанської сировини на Кременчуцький НПЗ почалося з липня.
Зокрема за минулий місяць на завод було поставлено близько 80 тис. тонн нафти Tengiz.
Яким транспортом нафта доставляється на завод, джерело не уточнило.
Як повідомляло агентство, 3 серпня оператор нафтотранспортної системи України компанія "Укртранснафта" домовилася з "Укртатнафтою" про переробку 560 тис. тонн нафти сорту Tengiz протягом 2 півріччя 2012 та 2013 року.
Вартість перевалки нафти з залізничного транспорту в резервуари складе 7,16 гривні/тонна, вартість переробки нафти - 670 гривень/тонна, вартість зберігання світлих і темних нафтопродуктів - 1 гривня за тонну на добу, вартість зберігання скрапленого газу - 6,7 гривні/тонна, вартість вивантаження світлих нафтопродуктів на автомобільний транспорт - 9,6 гривні/тонна, вартість вивантаження світлих і темних нафтопродуктів на залізничний транспорт - 17,04 гривні/тонна, вартість вивантаження скрапленого газу на автомобільний транспорт - 30 гривень/тонна.
Раніше "Укртранснафта" вибрала компанію Transit SA (Швейцарія) для придбання 560 тис. тонн нафти сорту Tengiz для постачання на Кременчуцький НПЗ.
Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" належить 43,054% "Укртатнафти", рештою акцій володіє група компаній, афілійованих із ПриватБанком, яка і здійснює оперативне управління заводом.
100% акцій "Укртранснафти" належить "Нафтогазу".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас