Зливи збільшили звернення в страхові компанії на 60 % — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зливи збільшили звернення в страхові компанії на 60 %

632
Негода і зливи, що обрушилися на Україну, збільшили кількість звернень автовласників в страхові компанії. Варто зазначити, що не всі компанії констатували зростання заяв від клієнтів, але вони можуть надходити і протягом якогось терміну після настання страхового випадку. До того ж, не будемо забувати, що негода ще не закінчилася.
"Зростання звернень за договорами "моторної" групи становить за останній тиждень близько 60%, причому це зростання спостерігається як у Києві та Київській області, так і в інших регіонах", - повідомив "Делу" гендиректор асистуючої компанії "Гарант-Ассистанс "(обслуговує клієнтів СК "Оранта") Вадим Шевченко. За його словами, середня кількість письмових заяв за цей період збільшилося в середньому з 20 до 35 в день, а телефонних звернень - з 380 до 600.
Якщо у автовласника є поліс КАСКО, то боятися йому нічого - варіанти пошкоджень машини, пов'язані з нинішньою негодою, включені в базовий перелік ризиків. "У список ризиків по "стихійних лихах" входять землетруси, град, снігопад, повінь, затоплення, обвал, удар блискавки, вихор, ураган, смерч, сель, буря, шторм та інші. Ці ризики, як правило, є елементами стандартного покриття за договором, а їх ціна є частиною стандартного тарифу, тому їх окремого включення в покриття не потрібно", - розповідає керівник напряму з автотранспортного страхування СК "Провідна" Юрій Фідасюк.
Затоплення автомобіля є стандартною опцією поліса КАСКО у всіх компаній. "У договорі КАСКО в нашій компанії покриваються два основні ризики: пошкодження і незаконне заволодіння ТЗ. Пошкодження ТЗ як від непогоди, так і внаслідок ДТП, протиправні дії третіх осіб, падіння, перевертання кваліфікується як ризик "пошкодження", - розповідає експерт з автострахування СК "Оранта" Олександр Слюсар.
Правда, занадто безтурботно себе почувати при водінні машини в зливи теж не варто. "Якщо водій захоче проїхатися по калюжах, внаслідок чого двигун автомобіля може отримати гідроудар, то, як правило, це виняток. Причому не тільки в Україні. Тому радимо не плутати свій автомобіль з плавзасобом і не намагатися вбрід "перепливати" на ньому незнайомі ділянки, вкриті водою", - попереджає Олег Кравченко, директор з роздрібного продажу СК "НОВА".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас