Один з найстаріших торрент-трекерів закритий в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найстаріших торрент-трекерів закритий в Україні

Кримінал
7432
Один з найстаріших світових торрент-трекерів Demonoid, сервери якого розміщені в Україні, припинив роботу після перевірок правоохоронних органів, пише газета КоммерсантЪ-Украина в статті Вигнання трекера.
Втім, експерти зазначають, що сайт має безліч запасних серверів, і власники могли б з легкістю відновити його, але не роблять цього через загострення в світі боротьби з піратством.
Як пише видання, в середині минулого тижня слідчі відділу з боротьби з кіберзлочинністю ГУ МВС в Києві провели перевірку в офісі хостингу компанії ColoCall, де розміщуються сервери одного з найбільших в світі торрент-трекерів Demonoid. "Слідчі скопіювали всю інформацію з серверів Demonoid і опечатали їх. Саму апаратуру не вилучали, але зараз вона не працює, а договір з сайтом ми були змушені розірвати", - розповів один з менеджерів ColoCall на умовах анонімності.
КоммерсантЪ-Украина зауважує, що Demonoid - один з перших в світі торрент-трекерів. Він заснований в 2003 році - раніше, ніж популярні сервіси BitTorrent, The Pirate Bay і RuTracker.org. Власники сайту досі невідомі, нікнейм засновника - Deimos. Джерело видання в ColoCall назвати їх також відмовилося, зазначивши лише, що керівництво сайту перебуває в Мексиці. За даними системи Whois, доменне ім'я Demonoid.me зареєстроване в Бразилії. У 2010 році Американська асоціація звукозапису визнала його десятим за величиною сайтом, що містить піратський контент. Станом на травень Demonoid налічував понад 378 тис. торрент-файлів.
Адміністрація трекера вже не вперше стикається з претензіями міжнародних правоохоронних органів. Джерело КоммерсантЪ в Міністерстві внутрішніх справ у п'ятницю розповіло, що сайт вирішили прибрати з України напередодні поїздки першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського в США, під час якої мали обговорюватися питання захисту авторських прав. Вже 31 липня за результатами засідання українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій сторони зробили спільну заяву про те, що Україна за підтримки США найближчим часом подвоїть зусилля в удосконаленні системи захисту прав інтелектуальної власності.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас