Компанія "Оранта" заявляє про спроби рейдерського захоплення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія "Оранта" заявляє про спроби рейдерського захоплення

1586
Голова правління НАСК "Оранта" Ігор Пугачов вважає, що на компанію здійснюється атака з метою дискредитації, зниження вартості і в результаті - вимушеного продажу. Хто стоїть за рейдерами, Пугачов уточнити не зміг.
Рейдерська атака, за словами Ігоря Пугачова, була здійснена за допомогою спам-розсилання смс клієнтам компанії, в яких їм пропонувалося забрати страхове відшкодування в найближчому відділенні "Оранти" (смс приходили в тому числі і клієнтам, у яких не було страхових випадків), повідомлень про те, що менеджери неправомірно використовують базу клієнтів компанії, і поширення неправдивої інформації про зміну в структурі акціонерів.
Минулого тижня намір придбати 11,29% акцій СК "Оранта" виявила офшорна компанія West Midlands Holding Corp, зареєстрована на Британських Віргінських островах. У повідомленні корпорації йшлося, що спільно зі своїми афілійованими структурами отриманий контроль складе більше 50% акцій страховика.
"Інформація, що West Midlands Holding Corp, зареєстрована на Британських Віргінських островах, хоче купити 50% акцій "Оранти", не має під собою жодних підстав. Діючі акціонери не отримували ніякої пропозиції від цієї компанії. Нас намагаються дискредитувати, знизити вартість компанії і змусити акціонерів продати її", - заявив Ігор Пугачов на прес-конференції.
При цьому компанія, за його словами, показує стабільні фінансові результати (за перше півріччя компанія зібрала 300 млн грн премій і виплатила 90 млн грн відшкодувань). Нижчий, у порівнянні з іншими компаніями, рівень виплат в "Оранті" пояснюють тим, що більша частина клієнтів, застрахованих по КАСКО, проживає в регіонах, де рівень аварійності нижчий. Правда, за даними Insurance Top, КАСКО в портфелі "Оранти" становить всього 14%, тому навряд чи КАСКО в регіонах може серйозно впливати на низький рівень виплат, очевидно, є інші причини, що не дозволяють компанії вчасно розраховуватися з клієнтами.
Ігор Пугачов відмовився спрогнозувати фінансовий результат за підсумками року, що ж стосується першого півріччя, то він вважає, що "Оранта" отримає прибуток.
Відповідно до Закону України від 12.05.2011 №3332-VI з 1.01.2012 року, всі страхові компанії України зобов'язані складати і публікувати щорічну фінансову та консолідовану звітність у відповідності до міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ). "Оранта" не публікує фінансову звітність на своєму сайті, при цьому Пугачов заявив, що компанія регулярно звітує перед акціонерами та з 2012 року готова до переходу на МФО.
Щодо ймовірної перевірки Нацкомфінпослуг Ігор Пугачов повідомив, що планова перевірка вже проводилася комітетом в лютому цього року і жодних претензій виявлено не було. Тому, впевнений Ігор Пугачов, перевірка в серпні також не виявить ніяких порушень.
Нагадаємо, раніше голова Нацкомфінпослуг Андрій Стасевський в інтерв'ю ЗМІ заявляв, що акціонери "Оранти" не можуть отримати аудиторський звіт компанії PwC. "Вони мають намір звернутися до комісії з проханням, щоб під час перевірки ми залучили незалежних аудиторів. Це дозволить їм як власникам отримати інформацію про компанію. Це одна складова. Інша - до нас зараз надходять численні скарги з боку фізичних та юридичних осіб. Мова йде не тільки про виплати, а й про підходи компанії до роботи з клієнтами. Це говорить про те, що в "Оранті" не все добре, договірні відносини зі споживачами фінансових послуг викликають багато питань", - говорив Стасевський.
Стасевський пообіцяв провести позачергову комплексну перевірку фінансового стану НАСК "Оранта" з 1 серпня і в разі підтвердження наявних у його розпорядженні фактів ввести в компанію тимчасову адміністрацію.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас