Комітет ВР ініціював перевірку СК "Оранта" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет ВР ініціював перевірку СК "Оранта"

1563
Комітет Верховної ради України з питань фінансів, банківської діяльності та податкової політики ініціював позачергову комплексну перевірку фінансового стану страхової компанії "Оранта". Про це заявив голова комітету Віталій Хомутинник, повідомляє видання "Обозреватель".
За його словами, перевірку проводив Національний комітет фінпослуг (колишній Держкомфінпослуг). "За інформацією Держфінпослуг, під час перевірки були виявлені порушення і відносно компанії було застосовано засоби впливу", - повідомив Хомутинник. Він підкреслив, що "Оранта" є однією з найбільших страхових компаній України. "Щоб не допустити ще більшого погіршення її фінансового становища, що може негативно вплинути на український страховий ринок, вважаю, департаменту Держфінпослуг варто розглянути можливість введення в СК "Оранта" тимчасової адміністрації", - зазначив нардеп.
За словами члена Комітету ВР з питань фінансів, банківської діяльності та податкової політики Миколи Катеринчука, застрахованих в СК "Оранта" зобов'язана захищати держава. "Захищати права громадян - обов'язок держави, яка ліцензує цей вид діяльності. Сьогодні держава має застосувати весь арсенал можливостей, в тому числі можливості Нацбанку і держбюджету для того, щоб провести необхідні дії з оздоровлення компанії", - вважає нардеп.
У свою чергу, народний депутат України, голова Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах заявив, що є різні варіанти захисту в разі банкрутства страхових компаній. "Є процедури, є законодавство. Зараз все чітко фіксується в умовах державного страхування. Держава повинна забезпечити правові механізми, права власності, права страхових компаній, їх клієнтів", - зазначив він.
Як повідомляє "Обозреватель", обсяг коштів страхової компанії "Оранта" в період з 1 жовтня 2010 року по 1 жовтня 2011 року знизився на 52,27%. За даними видання, на 1 жовтня 2011 року на рахунках компанії знаходилося 116,67 мільйона гривень. При цьому коефіцієнт покриття коштами зобов'язань страховика за той же період знизився з 73% до 43%.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас