Ще дві авіакомпанії Коломойського оголосили про банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще дві авіакомпанії Коломойського оголосили про банкрутство

3015
Шведська авіакомпанія Skyways разом з дочірньою компанією City Airline оголосили про своє банкрутство.
У заяві авіаперевізника йдеться, що власники вирішили більше не фінансувати діяльність компанії, тому Рада директорів ухвалила рішення зупинити всі платежі і польоти.
"Ми пройшли довгий шлях реструктуризації компанії, але після банкрутства Cimber продовжувати [діяльність] стало практично неможливо", - цитуються в заяві слова голови Skyways і City Airline Мікаела Венгдала (Mikael Wångdahl).
На початку травня про зупинку польотів і початок процедури банкрутства через припинення фінансування з боку власника заявив датський лоу-кост авіаперевізник Cimber Sterling.
За даними anna.aero, Skyways і City Airline так само як і Cimber Sterling належать Mansvell Enterprises Ltd.
Згідно з презентацією голови ради директорів Cimber Sterling від 29 липня, основним власником Mansvell є український бізнесмен Ігор Коломойський, який також є основним акціонером декількох португальських лізингових компаній.
Нагадаємо, в середині 2011 року контрольована Коломойським Mansvell Enterprises уклала угоду з авіакомпанією Cimber Sterling про придбання 66,7% останньої за 165 млн датських крон (близько 31,7 млн доларів).
Авіакомпанія Cimber Sterling заснована в 1950 році, в її флоті знаходяться 26 літаків ATR-42, ATR-72, Bombardier CRJ 200, Boeing 737-700.
Cimber Sterling виконує близько 1 тис. польотів на тиждень і перевозить 2,4 млн пасажирів на рік.
Група ПриватБанку вже контролює 3 українські авіакомпанії - "АероСвіт", "Донбасаеро" та "Дніпроавіа", які об'єднані в альянс "Українська авіаційна група".
За неофіційними даними, під впливом групи також знаходиться авіакомпанія Windrose.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас