Експерт: Втримання інфляції "грошовим голодом" завдає шкоди економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Втримання інфляції "грошовим голодом" завдає шкоди економіці

Валюта
870
Втримання інфляції "грошовим голодом" завдає шкоди економіці. Про це під час круглого столу експертів фінансового ринку на тему: "Аналіз висновків АУБ щодо політики Нацбанку в 2011 р." заявив екс-заступник глави Національного банку України (НБУ) Сергій Яременко.
"Європа зменшує держборг як попит, але застосовує дуже м'яку монетарну політику - тобто гроші доступні. У нас вийшло, що попиту майже немає - падаючий попит. І з боку населення теж, а у нас застосовується жорстка монетарна політика відносно своєї економіки під двома теоретично неспроможними гаслами: що грошовим голодом можна втримати інфляцію, і грошовим голодом можна втримати курс. Таким чином, два неправильні теоретичні посили, які писалися деякими нобелівськими лауреатами для перехідних економік, застосовуючи до України, завдають неймовірної шкоди самій економіці як джерелу доходів для погашення боргів, утримання платіжного балансу", - заявив Яременко.
Нагадаємо, раніше АУБ заявила, що вважає необхідною відставку діючого керівництва НБУ. Така заява призвела до виходу вже чотирьох банків з асоціації - "Хрещатика", VAB, "Єврогазбанку" і "ПриватБанку".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас