Депозити українців хочуть обкласти податком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депозити українців хочуть обкласти податком

Кредит&Депозит
16138
Віце-прем'єр Сергій Тігіпко обіцяє домагатися оподаткування пасивних доходів. Про це він сказав в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".
"Я вважаю, що щодо пасивних доходів потрібно починати це робити. Пасивні доходи - це ж не тільки надходження від банківських депозитів, але й роялті, дивіденди, ще багато чого. Саме тут є великі резерви для бюджету. Це буде дуже непроста розмова. Але я вважаю, що потихеньку до цієї справи підходити треба", - сказав Тігіпко у відповідь на запитання про введення податку на депозити.
Крім того, вважає віце-прем'єр, сьогодні потрібно робити акцент на ресурсних податках.
"Ми дуже мало платимо за видобуток руди, піску, щебеню, нафти, газу. Практично всюди в світі за багатства, що належать країні, є чіткі податки - рентні платежі. Тому, крім пасивних доходів, я б рухався ще й у цей бік".
Як відомо, сьогодні заможні українці фактично звільнені на законодавчому рівні від сплати податків на доходи фізичних осіб. Варто зазначити, що офіційно багаті люди заробітну плату в основному не отримують, а, отже, і не платять з неї податок і не роблять відрахування до фондів соцстрахування, а їх основні доходи від цінних паперів і депозитів - не оподатковуються.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас