Горбаль: Заява президента АУБ про відставку Арбузова є політичною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Горбаль: Заява президента АУБ про відставку Арбузова є політичною

Казна та Політика
811
Заява президента Асоціації українських банків Олександра Сугоняко про відставку керівництва Національного банку України має політичний характер. Таку думку УНН висловив народний депутат від фракції Партії регіонів Василь Горбаль.
Горбаль запевнив, що цього року Національний банк не робив кроків у регуляторній та монетарній політиці, які б його хвилювали.
"Кроків, які б мене бентежили, за цей рік я не бачив... Заява носить виключно політичний характер. І я вважаю, що на подібні заяви банки-учасники повинні уповноважувати президента асоціації. Якщо цього немає, то ця заява виключно того громадянина, який під нею підписався", - підкреслив політик.
Горбаль запевнив, що макроекономічна ситуація стабільна. "Було тільки певне обговорення щодо обміну готівкової валюти, але це обговорення було тиждень. І воно вгамувалося", - додав депутат.
Як повідомлялося, Асоціація українських банків звернулася до Президента України, голови Верховної Ради України, народних депутатів України, членів Наглядової Ради НБУ з листом, в якому були наведені аналіз діяльності Нацбанку в монетарній і регуляторній політиці за 2011 рік.
Як наголошується в листі президента АУБ до Президента країни, "змушені звернутися до Вас у зв'язку з загрозами стабільності і негативними тенденціями у фінансово-економічній, грошово-кредитній і банківській сферах, які посилюються помилками керівництва Національного банку України в проведенні монетарної та регуляторної політики, а також порушеннями з боку НБУ положень Конституції України, чинного законодавства та Указів Президента України".
З огляду на це Асоціація українських банків ставить питання про непрофесіоналізм нинішнього керівництва НБУ і необхідність його відставки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас