В Україні реформується ринок торгівлі сільськогосподарською продукцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні реформується ринок торгівлі сільськогосподарською продукцією

Аграрний ринок
355
На базі Аграрної біржі України створена робоча група з метою вироблення спільної концепції розвитку біржового ринку з торгівлі сільськогосподарською продукцією. Про це заявив директор Аграрної біржі Олександр Марюхнич, повідомляється в прес-релізі біржі.
"До складу групи увійшли компетентні учасники ринку: Українська зернова асоціація, Національна асоціація бірж України, трейдери, Національний банк України, банки Аваль та Креді Агріголь. Фахівці скрупульозно вивчають всі пропозиції, зауваження та побажання учасників ринку, які у контексті розробки концепції. Після доопрацювань проект буде переданий на розгляд до Міністерства аграрної політики і продовольства", - сказав Марюхнич.
За словами директора Аграрної біржі, прийняття концепції стане надійним базисом для стабільного розвитку вітчизняного товарного ринку. У цьому році Аграрна біржа налаштована у своїй роботі на багатовекторність. Зокрема, планується розробити і запустити в дію декілька вагомих для сільськогосподарського сектора проектів.
"У рамках нової концепції розвитку біржового ринку ми будемо працювати відразу в декількох напрямках. Це організація електронної системи біржових торгів на основі WEB-рішень, формування прозорої ринкової ціни на сільськогосподарську продукцію, а також введення повноцінного розрахунково-клірингового обслуговування біржових торгів", - заявив директор Аграрної біржі.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас