Глава МВС про мільйон винагороди від банку: Дадуть - роздамо премії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВС про мільйон винагороди від банку: Дадуть - роздамо премії

Кримінал
5842
Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко не знає, чи передасть керівництво ПриватБанку міліції мільйон гривень винагороди за затримання нападників на відділення банку. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції.
Захарченко, відповідаючи на питання, чи передбачена міліції винагорода, обіцяна керівництвом банку за розкриття злочину, сказав: "Ми це питання не обговорювали з ПриватБанком. Це їхнє право".
При цьому глава МВС зазначив, що якщо банк вважатиме за потрібне передати зазначені гроші, то МВС направить ці гроші на премії співробітникам, які брали участь у розкритті злочину. "Я думаю, що близько ста осіб, найбільш активних, тисяч по 10 гривень треба заохотити", - сказав Захарченко.
Він зазначив, що в МВС вважають, що злочинці, які вчинили напад на філію Приватбанку в Донецьку, планували вбивство співробітників.
Захарченко зазначив, що затримані підозрювані 1979-го і 1981-го року народження не були співробітниками банку, затримані проводили там роботи зі встановлення системи відеоспостереження. Він додав, що згідно з даними МВС, ці роботи в банку вони мали зробити ще в 2010 році. "З'ясувалося, що камера відеоспостереження не працює належним чином. Про це було зроблено звіт і повідомлено службу безпеки. Але після того, як стало відомо, що відеоспостереження неправильно змонтовано, на це ніхто не звернув уваги і на роботу взяли цю ж людину. Коли вони прийшли, охоронець знав їх в обличчя і пустив, оскільки до цього 9-12 грудня вони вже почали проводити роботи", - повідомив глава МВС.
За його словами, обидва нападники раніше притягувалися до кримінальної відповідальності. "Один - за вчинення вбивства, до десяти років, але в серпні 2009-го він був звільнений умовно-достроково. Другий - також притягувався за нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень. Вони обидва жителі Донецька", - сказав міністр.
Також Захарченко додав, що один з підозрюваних вживає наркотики.
"Ви можете зробити самі висновки. Ці люди йшли без масок на вчинення злочину, оскільки за їхніми міркуваннями, охоронець повинен був їх впустити... Відповідно, можна зробити висновки, що якщо люди не приховували свої обличчя, розуміючи, що їх можуть впізнати, то спочатку налаштовувалися на скоєння вбивства", - зазначив Захарченко.
Крім того, він підкреслив, що додатковим, психологічним поштовхом до застосування зброї став факт спрацьовування сирени у відділенні.
За словами міністра, за вчинення злочину нападникам загрожує покарання аж до довічного тюремного ув'язнення.
Нагадаємо, під час пограбування відділення ПриватБанку в центрі Донецька грабіжники вбили п'ять осіб. Банк пообіцяв нагороду в 1 млн.грн. за інформацію, яка допоможе розкрити злочин. Міліція Донецька звернулася до жителів міста з проханням про надання інформації, яка могла б сприяти затриманню "банди Хромого". Слідство має припущення, що шість пограбувань банків у Донецьку з 2009 року вчинила саме ця банда. Пограбування були зроблені одними й тими ж людьми. Це підтверджує балістична експертиза куль, випущених з автомата Калашникова, а також кульгавість одного з учасників угруповання.
Президент Віктор Янукович дав термін МВС і СБУ до третього січня для розкриття злочину.
31 грудня стало відомо, що співробітники міліції затримали двох підозрюваних у скоєнні пограбування відділення ПриватБанку в Донецьку.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас