Захарченко: МВС запропонувало НБУ нові рекомендації щодо безпеки банківської діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захарченко: МВС запропонувало НБУ нові рекомендації щодо безпеки банківської діяльності

504
У зв'язку з нападом на відділення ПриватБанку в Донецьку, в результаті якого було вбито 5 осіб, голова МВС України Віталій Захарченко спілкувався з главою Національного банку на предмет організації безпеки банківської діяльності для попередження подібних нападів.
"Нові рекомендації вже прописані. Я написав два листи на ім'я голови Національного банку України", - сказав міністр на брифінгу.
За його словами, Нацбанк згоден з пропозиціями міліції.
Відповідаючи на запитання про те, чи означає це можливість заборони залучення приватних охоронних структур до забезпечення безпеки банків, глава МВС зазначив, що "це навряд чи", однак міліція буде рекомендувати, щоб охорону банків здійснювала Держслужба охорони при МВС.
Міністр зазначив, що необхідно створити безпечні місця для несення служби охоронців в банківських установах.
За його словами, МВС запропонувало НБУ провести спільну роботу з підготовки змін до закону України "Про банки і банківську діяльність" в частині взаємодії МВС та НБУ з питань контролю та організації безпеки банківської діяльності: захисту життя співробітників фінустанови та збереження майна.
МВС запропонувало внести зміни до постанови НБУ про обов'язкову збройну охорону МВС в банківських установах при обсягах готівкових коштів понад 1 млн грн, а також провести інші заходи для посилення охорони фінустанов.
Як повідомлялося, спроба пограбування відділення ПриватБанку в центрі Донецька сталася 29 грудня близько 15.00. Грабіжники вбили 5 людей. За повідомленням прес-служби банку, всі загиблі - співробітники установи. У МВС України уточнили, що один із загиблих - співробітник приватної охоронної фірми.
За інформацією "5 каналу", зловмисники не взяли грошей, зникла лише відеокамера спостереження.
ПриватБанк пообіцяв нагороду 1 млн грн за інформацію, яка допоможе розкрити злочин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас