У Арбузова вимагають посилити заходи щодо захисту банків від грабіжників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Арбузова вимагають посилити заходи щодо захисту банків від грабіжників

481
Національний банк України розіслав комерційним банкам листа, в якому вимагає підсилити захищеність їх структурних підрозділів.
Вказівку було зроблено після серії збройних пограбувань, останнє з яких відбулося вчора та призвело до загибелі п'яти осіб.
Національний банк України вимагає від банків посилити заходи з охорони відділень і філій. Про це йдеться в листі регулятора від 30 грудня.
"Останнім часом збільшилась кількість зухвалих злочинних нападів на банківські установи, зокрема на відділення в м. Донецьку ПриватБанку, Креді Агріколь Банк та в м. Ізмаїл ТВБВ Ощадбанку. З огляду на погіршення криміногенної ситуації, НБУ зобов'язує керівників банків невідкладно забезпечити прийняття дієвих заходів, спрямованих на мінімізацію ризиків втрати життя і здоров'я банківських співробітників, клієнтів і грошових коштів, особливо під час новорічних і різдвяних свят", - йдеться в листі.
У разі необхідності НБУ вимагає забезпечити вивезення грошових цінностей з відділень з обов'язковим дотриманням усіх вимог регулятора.
"Персональна відповідальність за проведення зазначеної вище роботи покладається на керівників банків", - наголошується в листі.
Нагадаємо, вчора о 14.45 невідомий увійшов до відділення "Приватбанку" і розстріляв п'ятьох працівників. Всі померли на місці. Офіційно відомо, що з банку нічого не було викрадено.
Зараз на пошуки кілера мають намір кинути об'єднані сили відразу декількох відомств. Таке завдання МВС і СБУ вчора поставив президент Віктор Янукович.
Сьогодні, 30 грудня, в Донецьку проходить термінова нарада, на яку з Києва прибули голова СБУ Валерій Хорошковський, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та заступник Генерального прокурора України Віктор Войцишен.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас