МВС: Затримано підозрюваних у розбійному нападі на банк в Донецьку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС: Затримано підозрюваних у розбійному нападі на банк в Донецьку

Кримінал
3474
Співробітники Міністерства внутрішніх справ (МВС) затримали двох головних підозрюваних у скоєнні резонансного злочину - розбійного нападу на відділення "Приватбанку" в Донецьку. Про це повідомляє прес-служба МВС.
При проведенні оперативно-розшукових заходів по "гарячих слідах" затримали першого, а потім і другого підозрюваного. Як повідомляє прес-служба, вони зізналися у скоєному, і їх причетність до нападу на філію банку підтверджується отриманими доказами і свідченнями свідків.
Зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового утримання Донецька і дають свідчення правоохоронцям.
Відзначимо, вчора телеканал ICTV з посиланням на свої джерела повідомляв, що міліція затримала одного підозрюваного в причетності до спроби пограбування відділення "Приватбанку" в Донецьку. "Це, нібито, колишній працівник банку, який мав безпосередній стосунок до системи безпеки даного відділення", - повідомляв телеканал.
У службі безпеки "Приватбанку" сьогодні повідомили, що затримані не були співробітниками "Приватбанку". Повідомляється, що вони працювали у фірмі "Явір", одній з підрядних фірм, задіяних у ремонтних роботах на цьому відділенні.
"Ми ретельно перевірили інформацію про затриманих, передану нам слідством, підозрювані не працювали в "Приватбанку", - наголошується в заяві служби безпеки. - "Обидва затриманих - співробітники підрядної організації "Явір", що проводила ремонтні роботи в цьому відділенні".
Нагадаємо, 29 грудня внаслідок збройного нальоту на відділення "Приватбанку" в центрі Донецька загинули п'ять осіб.
У той же день Президент України Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку та голові Служби безпеки України Валерію Хорошковському розслідувати пограбування банку.
Зокрема, Захарченку і Хорошковському було доручено вжити вичерпних заходів з розслідування пограбувань банківських установ в містах Донецьк і Ізмаїл та доповісти до 3 січня 2012 р., в подальшому доповідати щотижня.
Також Захарченку доручено вжити невідкладних комплексних заходів щодо посилення охорони правопорядку, передусім, щодо забезпечення особистої безпеки громадян (доповісти до 31 грудня 2011 р.).
Крім того, Президент доручив Захарченку та голові НБУ Сергію Арбузову вжити в установленому порядку невідкладних заходів щодо посилення охорони приміщень банківських установ та безпеки перевезень та інкасації готівки.
Відзначимо, напад 29 грудня - це вже далеко не перше збройне пограбування банку в Донецьку останнім часом. 12 грудня в місті скоєно збройний напад на відділення банку Credit Agricole розташоване на бул.Шевченка, 86. В результаті нападу троє людей отримали поранення. Грабіжникам вдалося викрасти 900 тис. грн, 30 тис. дол, 19 тис. євро та 400 тис. російських рублів.
8 грудня двоє невідомих у масках, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, вчинили напад на відділення банку "Капітал", розташоване в Калінінському районі Донецька. Злочинці заволоділи грошовими коштами. Потерпілих не було. Пізніше співробітники МВС затримали трьох підозрюваних в цьому пограбуванні.
6 вересня в центрі Донецька невідомі пограбували відділення банку Credit Agricole. Двоє озброєних чоловіків у масках увірвалися до відділення в розпал робочого дня. На момент пограбування в будівлі знаходилися співробітниця банку, охоронець і клієнт банку. Ніхто з них не постраждав. Грабіжники забрали з банку 70 тис. грн та 2 тис. дол. і зникли в невідомому напрямку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас