Ощадбанк підтримує позицію КБС щодо скасування плати за реєстрацію кореспондентських рахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк підтримує позицію КБС щодо скасування плати за реєстрацію кореспондентських рахунків

207
Державний ощадний банк України повністю підтримує звернення Президента Київського Банківського Союзу, народного депутата України Леоніда Черновецького до Національного банку України щодо скасування плати за реєстрацію кореспондентських рахунків, яку Ощадбанк вважає невиправдано високою та необгрунтованою. Таку позицію висловила в листі до КБС заступник голови правління – директор казначейства Ощадбанку Галина Пахачук.
Галина Пахачук повідомила, що в травні минулого року Ощадбанк разом з АППБ “Аваль” та ПриватБанком надіслали листа до Асоціації Українських банків,в якому пропонували звернутися до Національного банку України із пропозицією переглянути існуючі тарифи за отримання реєстраційних номерів про реєстрацію корреспондентських рахунків та внесення змін до раніше наданих реєстраційних номерів, але ніякої відповіді не отримав. Галина Пахачук висловила надію, що звернення Київського Банківського Союзу до Національного банку України не залишиться поза увагою.
Як повідомлялося, наприкінці лютого цього року Леонід Черновецький звернувся до голови Національного банку України Сергія Тігіпка з метою ініціювати скасування плати за реєстрацію кореспондентських рахунків банків.
Коментує Леонід Черновецький: «Постановою Правління Національного банку України від 08.08.2000р. №311 «Про затвердження переліків і тарифів банківських операцій (послуг), що надаються установами і територіальними управліннями Національного банку України за операціями (послугами), пов”язаними з діяльністю клієнтів і банків-кореспондентів Національного банку України», із змінами та доповненнями, затверджено Перелік і тарифи на послугу за надання ліцензій (дозволів) на здійснення банківських операцій, операцій з валютними цінностями та інші послуги, що надаються установами і територіальними управліннями Національного банку України.
Зазначеним Переліком, зокрема п.17, передбачена плата за надання реєстраційного номера (свідоцтва) про реєстрацію кореспондентських рахунків в іноземній валюті та гривнях у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за внесення змін до раніше наданих реєстраційних номерів (свідоцтв) про реєстрацію кореспондентських рахунків в іноземній валюті та гривнях – 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тарифи затверджені без урахування ПДВ і підлягають оподаткуванню згідно з чинним законодавством.
До Київського Банківського Союзу звертаються банківські установи, які акцентують увагу на тому, що подальше поширення мережі кореспондентських відносин і встановлення передбаченої плати за надання реєстраційних номерів (свідоцтв) про реєстрацію кореспондентських рахунків, а також за внесення змін до реєстраційних номерів (свідоцтв), тягне за собою відволікання ресурсів і подорожчання банківських послуг. Зважаючи на це, плата за такі послуги Національного банку, на нашу думку, могла б бути скасована, або ж суттєво зменшена.
Саме тому я звернувся до Голови НБУ з проханням розглянути можливість скасування плати за надання реєстраційних номерів (свідоцтв) про реєстрацію кореспондентських рахунків, а також за внесення змін до реєстраційних номерів (свідоцтв) про реєстрацію кореспондентських рахунків».
За матеріалами: КБС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас