Гривневі депозити під 18% річних - вже реальність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривневі депозити під 18% річних - вже реальність

Кредит&Депозит
1431
Банкіри вже не знають, як заманити вкладника до системи. Нині пропозицій гривневих внесків на 12 місяців удвічі більше, ніж на більш довгі терміни. Аналітики нарахували за накопичувальними депозитами у гривні 250 програм, по долару 225 і по євро 217.
Банкіри завжди прагнули довгострокових депозитів. Нині через брак ліквідності, готові взяти будь-які гроші. І на короткі терміни. Депозити під 18-20 % річних на 3-4 місяці - вже реальність. Так фінансисти розраховують заманити якнайбільше потенційних клієнтів.
Павло Пащенко, голова правління комерційного банку: "Вклады под повышенные ставки несут те люди, которым эти % надо для выживания. Те кто за счет процентов платят свои насущные потребности - квартплату какие то платежи другие. Те люди, кто ставит за цель сохранность средств они часто пытаются эти деньги вложить в что-то на их взгляд более весомое".
Нині середня сума поповнення вже наявного вкладу - одна тисяча гривень. Мінімальні депозити, які відкривають - від 3 до 10 тисяч. Переоформлюють на нові терміни - в середньому дві третини вкладників.
Василь Невмержицький, директор казначейства комерційного банку: "Если вы имеете незначительную сумму сбережений , например 10-20 тысяч гривень, то свободно размещайте их в комбанках. Банки предлагают интересные условия на короткие промежутки времени .. например на месяц два три. И через этот промежуток времени вы будете располагать, что вам делать с этими деньгами дальше. Ситуация постоянно меняется".
До нового року ставки за короткостроковими депозитами ще зростуть. А вже з січня тренд може змінитись, якщо НБУ відпустить монетарні лещата і гривня на міжбанківському ринку подешевшає. Тоді і відсотки за вкладами впадуть.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас