Visa CEMEA знижує трансграничну комісію (ISA) у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa CEMEA знижує трансграничну комісію (ISA) у Європі

109
19 лютого Радою Директорів Visa CEMEA було прийняте рішення про зниження трансграничної комісії (ISA) у Європі. Трансгранична комісія (ISA) сплачується банками-емітентами VISA за транзакції, зроблені власниками карт Visa в інших країнах і складає 1 % від суми транзакції. Починаючи з 01.10.2002 р. по операціях клієнтів у східноєвропейських країнах розмір комісії знижений до 0,35%, що, на думку фахівців банків, істотно вплине на розвиток бізнесу Visa у Європі. Зокрема, за даними банкірів, в Україні кількість власників пластикових карт Visa складає більш 3 мільйонів, загальні витрати яких за рубежем у 2002 році склали близько 150 мільйонів дол. США. Таким чином, економія від зниження трансграничної комісії в грошовому вираженні складе близько 700 000 дол. США в рік.
Як повідомив голова правління Приватбанку Олександр Дубілет, що є одним з Директорів Ради Visa CEMEA, дане рішення, допоможе українським банкам - членам Visa підвищити ефективність свого бізнесу пластикових карт, а також створити більш привабливі для клієнтів умови обслуговування карт Visa за рубежем.
Також на Раді Директорів Visa CEMEA був затверджений план міграції 10 країн (Кіпр, Мальта, Угорщина, Словенія, Польща, Словаччина, Чеська республіка, Литва, Латвія й Естонія) у регіон Visa EU, що має свій власний кліринг у Євро. Перехід перерахованих вище країн у Європейський Союз завершиться до 01.05.2004 р. Таким чином, власники карт Visa з валютою рахунку Євро, зможуть робити розрахунки на території країн регіону EU у єдиній валюті, не несучи курсових ризиків.
Довідка:
У регіон CEMEA входять 98 країн зі Східної Європи (крім країн Європейського Союзу), Африки, країн СНД і Балтії. Приватбанк є найбільшим емітентом пластикових карт Visa в Україні (58 % ринку), загальна кількість яких станом на 01.02.03 складає 1 783 519 карт. Також Приватбанк має найбільшу в Україні мережу обслуговування карт: 718 банкоматів і 10 164 POS-терміналів. З березня 2002 року представник Приватбанку був обраний Директором у Раду VISA CEMEA, ставши першим українським представником в органах керування Visa.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас