Fitch підтвердило рейтинг облігацій класу "А" операцій сек'юритизації ПриватБанку і поліпшило прогноз щодо класу "В" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг облігацій класу "А" операцій сек'юритизації ПриватБанку і поліпшило прогноз щодо класу "В"

306
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг облігацій класу "А" Ukraine Mortgage Loan Finance No.1 Plc, випущених у рамках угод ПриватБанку (Дніпропетровськ) з сек'юритизації іпотечних кредитів в 2007 році, на рівні "BBsf" прогноз "позитивний", повідомляється в прес-релізі Fitch.
Крім того, агентство змінило прогноз рейтингу облігацій класу "B" на "позитивний" зі "стабільного". Їх рейтинг підтверджено на рівні "Bsf".
Згідно з документом, дані рейтингові дії відображають вплив очікуваного викупу кредитів ПриватБанком при виплатах за облігаціями класів "А" і "B", а також беруть до уваги доступні рівні підвищення кредитної якості.
Прогноз щодо облігацій класу "B" відображає "позитивний" прогноз щодо суверенного рейтингу України, пояснює Fitch.
Обсяг облігацій класу "A" в даний час становить $11,8 млн, класу "B" - $36,9 млн. Термін їх погашення - грудень 2031 року. Дана угода являє собою сек'юритизацію портфеля доларових іпотечних кредитів, виданих ПриватБанком в лютому 2007 року.
Облігації амортизуються на послідовній основі. З урахуванням очікуваного викупу кредитів Fitch вважає, що облігації класу "А" будуть повністю погашені до наступної дати відсоткових виплат і почнеться амортизація облігацій класу "B". Облігації класу "А" в даний час амортизовані до 9% від початкового обсягу. На відміну від облігацій класу "A", які мають структурні характеристики, що згладжують трансфертний ризик і ризик конвертації, за облігаціями класу "B" таких характеристик не передбачено. Їх рейтинг обмежений стелею країни.
Валовий надлишковий спред становить 0,9% і використовується як резерв на випадок дефолтів за портфелем забезпечення, а також для виплати відсотків за облігаціями класу "C", що не мають рейтингу. Чистий надлишковий серед, що залишився, в даний час дорівнює 0,57%, йдеться в повідомленні.
ПриватБанк заснований в 1992 році. Його найбільшими акціонерами станом на 1 липня 2011 року були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які володіли по 45% його статутного капіталу.
У січні-червні 2011 року сукупні активи ПриватБанку зросли на 19,7% - до 135,741 млрд грн і станом на 1 липня фінустанова за цим показником посідала перше місце серед 176 діючих українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас