ПриватБанк має намір активно продавати валюту через банкомати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк має намір активно продавати валюту через банкомати

Валюта
1107
ПриватБанк після посилення Національним банком України (НБУ) правил обов'язкової ідентифікації клієнтів при проведенні валютообмінних операцій має намір активно продавати валюту через банкомати, повідомила прес-служба банку.
"Ми вже впровадили в банку таку технологію проведення обміну валют з дотриманням всіх вимог НБУ, яка займає у клієнта буквально 1-2 хвилини. Скоро будь-яка людина зможе без проблем придбати валюту в наших банкоматах, для цього потрібно буде оформити будь-яку банківську пластикову картку", - наведено в повідомленні слова голови правління банку Олександра Дубілета.
Крім того, банкір вважає, що нововведення Нацбанку дасть банкам додатковий інструмент для оцінки платоспроможності клієнтів. "Якщо банк знає свого клієнта, його банківську історію, у людини з'являється набагато більше можливостей отримати кредит або інші потрібні послуги на більш лояльних умовах", - зазначив О.Дубілет.
Як повідомлялося, 23 вересня набрала чинності постанова НБУ №278, якою, серед іншого, передбачається обов'язкова ідентифікація клієнтів при проведенні валютообмінних операцій: банки в обов'язковому порядку роблять ксерокопію відповідних документів клієнтів.
В Асоціації українських банків вважають, що запровадження ідентифікації фізосіб при здійсненні ними незначних за розмірами операцій лише провокує невпевненість населення в потенційній стабільності гривні, створює передумови активізації тіньового обміну валюти. Крім того, це викликає зростання витрат комерційних банків на здійснення таких операцій в умовах все ще збиткової діяльності системи в цілому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас