За крадіжку майже мільйона гривень з банкоматів полтавчанину дали 7,5 років в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За крадіжку майже мільйона гривень з банкоматів полтавчанину дали 7,5 років в'язниці

Кримінал
197
Апеляційний суд Полтавської області після процедури оскарження 19 вересня залишив у силі вирок жителю Полтави до 7,5 років позбавлення волі за крадіжки через банкомати Приватбанку в Полтавській області 902,6 тис. гривень. Про це повідомив представник управління Міністерства внутрішніх справ у Полтавській області.
За його словами, скориставшись збоєм програми LiqPay, полтавчанин протягом місяця зняв у банкоматах ПриватБанку майже мільйон гривень. Зловмисник використовував банківські картки фінансової установи, на яких не було залишку грошових коштів, і успішно знімав гроші з банкоматів.
Усього чоловік провів 242 несанкціоновані операції зі зняття грошей. Банкомати, якими скористався зловмисник, перебували в Полтаві, Кременчуці, Глобиному, Оржиці, Лубнах, Хоролі та Семенівці. Вирок вступив в законну силу і оскарженню не підлягає.
Як повідомлялося, двох підозрюваних у скоєнні серії крадіжок з банкоматів Приватбанку правоохоронці затримали в лютому 2010 р. Затримані незаконно знімали гроші в банкоматах області протягом березня-квітня 2009 року шляхом незаконного втручання в автоматизовані програмні комплекси.
Тоді міліція порушила кримінальну справу за частиною 5 статті 185 та частиною 2 статті 361 Кримінального кодексу (крадіжка та несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас