Азаров вимагає від "Укрнафти" стабілізувати видобуток нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров вимагає від "Укрнафти" стабілізувати видобуток нафти

Енергетика
221
Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що завдання ПАТ "Укрнафта" - негайно стабілізувати ситуацію з видобутком нафти. Про це він заявив під час зустрічі з головою правління ПАТ "Укрнафта" Пітером Ванхеке і міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойком, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Нас не влаштовують ніякі плани " скорочення" видобутку нафти. Нам потрібно виходити на стабілізацію. Протягом найближчих двох-трьох років "Укрнафті" необхідно всі свої вільні ресурси спрямовувати на розвиток", - вважає Азаров.
Зі свого боку прем'єр-міністр висловив готовність провести нараду за участю менеджменту "Укрнафти", представників органів виконавчої та місцевої влади щодо скорочення бюрократичних процедур з отримання ліцензій і дозволів та погоджень на проведення буріння.
Крім того, Азаров в цілому підтримав ідею голови правління ВАТ "Укрнафта" щодо виходу на IPO на Лондонській біржі. "Я вважаю, що це головний і реальний інвестиційний ресурс - розміщення компанії на IPO", - підкреслив прем'єр, відзначивши, втім, що дане питання необхідно добре вивчити.
Нагадаємо, що в січні поточного року Азаров піддав критиці керівництво вугільної та паливно-енергетичної галузей за зниження видобутку нафти, газу і вугілля, зажадавши від міністра енергетики та вугільної промисловості кадрових рішень, в тому числі керівництва "Укрнафти". Через місяць акціонери ВАТ "Укрнафта" призначили головою правління компанії генерального директора Renaissance Capital Ukraine Пітера Ванхеке. Проте компанії поки не вдалося зупинити падіння видобутку.
НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція цієї компанії, групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку (Дніпропетровськ), - близько 40,47% акцій АТ.
"Укрнафта" у першому півріччі 2011 року скоротила видобуток нафти на 4% - до 1,05 млн тонн, газоконденсату - на 39,4%, до 89,2 тис. тонн, природного газу - на 14,1%, до 1,08 млрд куб. м
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас