Терміни за споживчими кредитами під заставу нерухомості збільшуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терміни за споживчими кредитами під заставу нерухомості збільшуються

Кредит&Депозит
759
За останні два з половиною місяці кількість банків з числа 50 найбільших, що видають споживчі кредити під заставу нерухомості на термін до десяти років, зросла на третину - до 12 установ. При цьому середня ставка по таких позиках знизилася майже на один процентний пункт.
За дослідженнями компанії "Простобанк Консалтинг" на 15 серпня 2011 року, кількість банків з числа 50 найбільших за розміром активів, що пропонують споживчі кредити під заставу нерухомості, становить 28 установ. При цьому максимальний термін, на який можна оформити такий кредит, становить 20 років. Втім, лише один банк видасть позику на такий термін - Ощадбанк.
Варто зазначити, що на термін до десяти років з числа 50 найбільших під заставу житла готові кредитувати вже 12 банків. За період з 30 травня кількість таких установ зросла на три: на ринок вийшли ОТП Банк і Райффайзен Банк Аваль, також з п'яти до десяти років підвищив термін по своїй пропозиції ВТБ Банк. Крім вищевказаних, правда, вже на менші терміни, пропонувати споживчі кредити під заставу житла почали Дельта Банк і банк "Форум" - на термін до п'яти років, Імексбанк - на термін до одного року. З двох до п'яти років збільшив максимальний термін по таких позиках банк "Кредит Дніпро". Один банк залишив цей ринок - Експрес-Банк.
При цьому кредити під заставу нерухомості продовжують дешевшати. Так, середня реальна ставка по позиках терміном на десять років знизилася на 0,83 процентного пункту, до 19,45% річних, терміном на п'ять років - на 0,51 п.п., до 19,86% річних.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас