Прем'єр України має намір обговорити з керівником "Укрнафти" ситуацію з видобутком вуглеводнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр України має намір обговорити з керівником "Укрнафти" ситуацію з видобутком вуглеводнів

Енергетика
146
Прем'єр-міністр України Микола Азаров найближчим часом планує провести зустріч з керівником найбільшої в країні компанії з видобутку нафти ПАТ "Укрнафта" Пітером Ванхекке.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, на зустрічі буде обговорюватися питання щодо поточної діяльності компанії в частині необхідності збільшення видобутку вуглеводнів.
"Найближчим часом планується зустріч прем'єра з керівником "Укрнафти" щодо ситуації з ліцензіями і збільшення видобутку "Укрнафтою". Ці питання будуть стояти на порядку денному", - сказав міністр.
Як повідомлялося, в січні прем'єр-міністр Микола Азаров піддав критиці керівництво вугільної та паливно-енергетичної галузей за зниження видобутку нафти, газу і вугілля, зажадавши від міністра енергетики та вугільної промисловості кадрових рішень, в тому числі щодо керівництва "Укрнафти". Через місяць акціонери ВАТ "Укрнафта" призначили головою правління компанії генерального директора Renaissance Capital Ukraine Пітера Ванхекке. Проте компанії поки не вдалося зупинити падіння видобутку.
НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція цієї компанії, групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку (Дніпропетровськ), - близько 40,47% акцій АТ.
"Укрнафта" у першому півріччі 2011 року скоротила видобуток нафти на 4% - до 1,05 млн тонн, газоконденсату - на 39,4%, до 89,2 тис. тонн, природного газу - на 14,1%, до 1,08 млрд куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас