Російські туристи мають всі можливості для обміну рублів на гривні в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські туристи мають всі можливості для обміну рублів на гривні в Криму

Валюта
284
Українські банки не вводили ніяких обмежень на прийом російських рублів в АР Крим щодо адекватного комерційного курсу.
Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" представники найбільших банків країни, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про складнощі з обміном рублів на гривні.
"Ми працюємо з російським рублем на готівковому ринку в звичайному режимі. Ніяких обмежень не було і не могло бути. Короткочасна волатильність російського рубля не може призвести до появи вказівок у банку не працювати з ним. Постійна робота з російським рублем - це і питання престижу для банку. Крім того, російські рублі завжди потрібні банку для проведення операцій", - сказав перший заступник голови правління Промінвестбанку В'ячеслав Юткін.
"Ми не чули про подібні обмеження. Більше того, за останні три дні банк провів операції з готівковим російським рублем на суму 25 млн рублів", - зазначив заступник голови правління банку "Фінанси та Кредит" Ігор Львов.
"Наші підрозділи в Криму приймають російські рублі", - повідомили в державному Ощадбанку, який має найбільшу роздрібну мережу в країні.
"Валютообмінні операції в кримських відділеннях ПриватБанку проводяться в звичайному режимі", - додали в найбільшому в Україні за активами ПриватБанку.
У Національному банку України (НБУ) повідомили, що ніяких нових правил щодо проведення валютообмінних операцій для банків України не встановлювали. "У нормативно-правові акти НБУ останнім часом не вносилися ніякі зміни щодо здійснення валютообмінних операцій", - повідомили в центральному банку.
Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що туристи в Криму не можуть поміняти рублі на гривні через відповідні директиви з Києва: обмеження обґрунтовувалися коливаннями курсу рубля.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас