Страйк "Аеросвіту" стався через те, що Коломойський вважає, що долар коштує 6,74 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страйк "Аеросвіту" стався через те, що Коломойський вважає, що долар коштує 6,74 грн

4332
Страйк пілотів "Аеросвіт" стався через те, що керівництво компанії не дотримувалося умов колективного договору.
За умовами колективного договору, зарплата пілотам виплачується за доларовим курсом Нацбанку. При цьому в документі прописано, що вона не може бути нижчою, ніж попереднього місяця. Але всупереч угоді, "Аеросвіт" платить платню за курсом трирічної давності - 6,74 грн. за долар, замість 8,05, пише газета "Сегодня".
У процесі переговорів керівництво "Аеросвіту" переглянуло позицію за курсом.
"Я знаю, що така проблема була раніше. Зараз же всі виплати будуть здійснюватися з урахуванням реального, обмінного курсу долара", - повідомив помічник гендиректора "Аеросвіту" Сергій Куций.
Середня зарплата льотчиків коливається в межах 3-5 тисяч доларів - залежно від кількості вильотів. За переліт норми можна отримувати і по 7-10 тисяч.
"З точки зору світових цін - це дуже мало. Компанія це розуміє. Тому, незважаючи на акцію, жодних санкцій не буде, тому що бояться, що пілот розвернеться і піде на інші гроші", повідомив журналістам пілот повітряного судна "Боїнг 737".
Домовленість з керівництвом "Аеросвіту" про підвищення зарплати пілотам була досягнута ще на початку року. Однак тоді реалізована не була.
Тепер до акції планують приєднатися і бортпровідники. "Ми також готові до оголошення страйку бортпровідників", - повідомив голова профспілок бортпровідників Веніамін Тимошенко.
Нагадаємо, що вчора відбувся масовий страйк пілотів "Аеросвіт", через що на кілька годин затрималися десятки рейсів, у тому числі і закордонних.
Компанія входить до бізнес-групи, що належить мільярдерові Ігорю Коломойському.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас