Експерт: Коломойський і Боголюбов не збираються виводити капітал із країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Коломойський і Боголюбов не збираються виводити капітал із країни

Казна та Політика
958
Якщо власники ПриватБанку вирішать його продати, то це не означає, що співвласники групи "Приват" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов збираються вивести капітал з країни.
Таку думку FINANCE.UA висловив керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Микола Івченко.
"Їх капітал не обмежується діяльністю у банківському секторі", - підкреслив Івченко.
"Частина грошей може бути виведена, частина грошей все одно всередині країни залишиться. По-друге, йде ж постійна циркуляція між Кіпром та Україною - туди-сюди. Бувають моменти, коли виводять гроші, бувають моменти, коли знову заводять ці гроші. Вони все одно орієнтовані на українську економіку, тому не можна вважати, що ці гроші підуть безповоротно з країни. Вони все одно будуть вкладатися в якісь бізнес проекти в різних галузях", - зазначив експерт.
"Будь-який банк може бути теоретично проданий, якщо його власники вирішили піти на цю операцію. Нічого дивного в цій операції (продажу) я не бачу", - зазначив Івченко, додавши, що "питання в тому, хто є покупцем: іноземні це учасники або українські?".
Версія про те, що покупцем ПриватБанку може стати великий російський капітал, Івченка, за його ж словами, не дивує, "тому що Росія останнім часом досить агресивно скуповує активи, і не тільки на території колишніх країн СНД, а й у межах Центральної Європи та Східної Європи".
Івченко не став оцінювати приблизну вартість ПриватБанку, зазначивши лише, що, оскільки банківська система починає відновлюватися, продаж банку може стати вигідною для нинішнього його власника і "ціна може бути непогана".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас