Колектори закликають банки не наступати на ті ж граблі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колектори закликають банки не наступати на ті ж граблі

Кредит&Депозит
1043
Банки не повинні наступати на ті ж граблі, повертаючись до активного споживчого кредитування населення. Таку думку висловила в коментарі FINANCE.UA генеральний директор групи компаній "ПрімоКоллект" Ева Закович.
"Те, що в країні відновлюється споживче кредитування - дуже позитивний знак не тільки для банківської системи, а й для економіки всієї країни. З іншого боку - ми не повинні забувати про не найбільш позитивний досвід, отриманий в докризовий період. Банкіри говорять - ми повинні бути раді, тому що у нас, колекторів, буде більше роботи. Це дійсно так, проте кожна професійна колекторська компанія, яка поважає себе, зацікавлена ​​в тому, щоб працювати з фінансово грамотними громадянами", - переконана Закович.
Вона підкреслила, що споживчі кредити вимагають особливої ​​уважності як з боку банків, так і позичальників. За її словами, кредитування в Україні дійсно розвивається дуже повільно. Разом з тим, українці, як і раніше, надають перевагу валюті, що може мати не найпозитивніші наслідки для економіки.
"Щоб активно кредитувати у валюті, треба, в першу чергу, врегулювати законодавство - як основне, так і суміжне. Тому що сьогодні саме колекторські агентства змушені намагатися якось узгодити роботу з проблемними кредитами в національній та іноземній валюті. І це, повірте, досить нелегко", - зазначила гендиректор групи компаній "ПрімоКоллект", додавши, що ця ситуація, найімовірніше, буде вирішена незабаром.
Нагадаємо, останнім часом в Україні спостерігається зростання споживчого кредитування. Згідно з офіційною статистикою НБУ, приблизно 11% кредитів є проблемними. Найбільш проблемними, як показала практика, виявилися валютні позики. Перш за все, це іпотека та автокредити.
Як відомо, днями Верховна Рада схвалила закон , що забороняє видачу та отримання споживчих кредитів в іноземній валюті на території України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас